Salonul auto din Geneva 2022, confirmat de organizatori

Salonul auto din Geneva 2022, confirmat de organizatori
scris 30 sep 2021

Al treilea cel mai mare salon auto din Europa, Geneva International Motor Show, a fost confirmat oficial de organizatori, după ce salonul din München s-a dovedit a fi un succes.

Salonul Auto din Geneva revine în actualitatea industriei auto din Europa și din lume, după ce organizatorii au anunțat oficial că va avea loc în luna februarie a anului viitor, după doi ani de pauză. Geneva International Motor Show (GIMS) este singurul salon din Europa de anvergură internațională care se desfășoară în fiecare an, celelalte două, Munchen și Paris, fiind bianuale, alternativ. Organizarea salonului a fost preluată de o fundație, care a așteptat până acum confirmări de la fostul organizator, PALEXPO, privind calendarul de evenimente din 2022. Teoretic, termenul de înscriere a expozanților a fost prelungit până în luna septembrie a acestui an.

Potrivit anunțului oficial, GIMS se va desfășura între 19 și 27 februarie, în locul clasic, PALEXPO din Geneva, și va avea un format extins, care să găzduiască o serie de evenimente de mobilitate, după modelul salonului IAA din Munchen.

BMW revine în hora rechemărilor Takata, cu vechiul Seria 3 E46. Românii pot verifica online dacă mașina se încadrează în campanie CITEȘTE ȘI BMW revine în hora rechemărilor Takata, cu vechiul Seria 3 E46. Românii pot verifica online dacă mașina se încadrează în campanie

Salonul din Geneva a fost primul eveniment auto important la nivel global care a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Ulterior, încercările de organizare în 2021 s-au soldat cu un eșec, din cauza incertitudinilor aceleiași pandemii.

Industria auto s-a confruntat în ultimii ani cu mari probleme de organizare pentru saloanele auto, deoarece impactul asupra publicului și numărul vizitatorilor a scăzut proporțional cu impactul internetului asupra mediatizării noilor modele. Pandemia de coronavirus a venit ca o dublă lovitură pentru aceste evenimente, altădată singurele ocazii pentru constructorii auto de a-și prezentat noile modele publicului larg.

Organizatorii GIMS au semnat un acord în luna august cu Quatar Tourism, pentru a organiza o versiune a salonului de la Geneva și în Quatar, în toamna anului 2022 sau în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
salon auto geneva
gims
saloane auto
salon auto munchen