VIDEO & FOTO Uzina VW din Zwickau a început producția primului model electric al mărcii Cupra

VIDEO & FOTO Uzina VW din Zwickau a început producția primului model electric al mărcii Cupra
scris 29 sep 2021

Cupra, o marcă născută în ultimii ani în urma unor strategii de marketing ale grupului Volkswagen, a început producția primului său automobil complet electric, unul dezvoltat pe aceeași platformă MEB a grupului și asamblat în uzina în care sunt fabricate și modelele ID ale VW.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Cupra intră în rândul mărcilor auto care au în gamă cel puțin un automobil complet electric, odată cu startul producției lui Born, o variantă mai sportivă a lui VW ID.3, cu care împarte nu doar platforma, ci și o serie de elemente de design ce pot fi observate cu ușurință. Alocat uzinei din Zwickau, Germania, cea mai mare fabrică de mașini electrice din Europa în acest moment, Cupra Born va fi asamblat pe una din liniile uzinei care mai produce ID.3, ID.4, Audi Q4 e-tron și Q4 Sportback e-tron.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Capacitatea anuală a uzinei este de circa 330.000 de vehicule (1.400 pe zi), dar nu au fost detaliate cifrele de producție ale lui Born. Spaniolii spun doar că modelul electric va crește ponderea vânzărilor mărcii, în totalul de vânzări al companiei SEAT, la 20%.

VIDEO & FOTO Uzina VW din Zwickau a început producția primului model electric al mărcii Cupra

Șeful Cupra și al SEAT, Wayne Griffiths, spune că producția lui Born din Zwickau va oferi companiei experiență „deoarece intenționăm să construim vehicule electrice în Martorell începând din 2025”. El se referă la viitorul model de oraș complet electric, dezvăluit sub forma unui concept, la Munchen, Urban Rebel. SEAT va asambla în fabrica din Barcelona atât modelul Cupra, cât și versiunile VW și Skoda ale acestui model. „Ambiția noastră este să producem 500.000 de vehicule urbane pe an, în Spania, pentru diferite mărci ale grupului”, a mai declarat Griffiths.

Premieră istorică - Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele diesel, în UE CITEȘTE ȘI Premieră istorică - Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele diesel, în UE

Cupra și-a propus să devină o marcă complet electrică în 2030, în timp ce SEAT nu are în plan, deocamdată, niciun vehicul electric, existând posibilitatea ca marca de volum spaniolă să dispară de pe piață, odată cu trecerea la propulsia electrică.

Cupra Born va fi disponibil pe piață, pentru comenzi, începând din luna noiembrie. Mașina va fi disponibilă și sub forma noului sistem de abonamente, lansat de tot mai multe companii auto la nivel global.

VIDEO & FOTO Uzina VW din Zwickau a început producția primului model electric al mărcii Cupra

„Born este al cincilea model bazat pe platforma MEB pe care îl produce în această uzină. Mașina va fi produsă numai cu energie produsă sub conteptul CO2 neutru”, a precizat și Stefan Loth, șeful VW Saxonia, fost director al uzinei Zwickau.

viewscnt
Afla mai multe despre
cupra born
seat electric
vw id.3
masini electrice
zwickau