Toyota a cumpărat Renovo Motors, dezvoltator de software pentru industria auto

Toyota a cumpărat Renovo Motors, dezvoltator de software pentru industria auto
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 sep 2021

Constructorul japonez Toyota investește într-o companie localizată în Silicon Valley, Renovo Motors, prin intermediul subsidiarei sale, Woven Planet. „Va accelera dezvoltarea celor mai programabile vehicule de pe planetă”, spun cei de la Toyota.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota Motor Co. a cumpărat Renovo Motors, una dintre cele mai apreciate companii de dezvoltare a software-ului pentru industria auto, în special sisteme de operare, care sunt destinate accesării informațiilor din bazele de date de tip cloud pentru funcționarea și actualizarea vehiculelor. Investiția Toyota a fost realizată prin intermediul Woven Planet Holdings, subsidiară a Toyota, despre care acum compania japoneză spune că „va accelera misiunea acesteia de a crea cele mai programabile vehicule de pe planetă”.

Woven Planet dezvoltă în acest moment propria platformă deschisă pentru autovehicule, Arene, iar achiziția Renovo va permite să crească echipa de specialiști de top, cu experiență în dezvoltarea de soft specific pentru vehicule, să creeze o platformă capabilă să lucreze cu multiple echipamente OEM și să creeze un ecosistem de tehnologie stabil, robust, pentru partenerii din industrie.Prin achiziția Renovo, deschidem programarea vehiculelor pentru oricine prin simplificarea dezvoltării de software pentru vehicule și prin creșterea frecvenței de lansare fără compromisuri de siguranță și securitate”, a declarat Nikos Michalakis, vicepreședinte Woven Planet.

Premieră istorică - Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele diesel, în UE CITEȘTE ȘI Premieră istorică - Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele diesel, în UE

„În Woven Planet și Toyota am găsit parteneri deciși să facă exact ceea ce ne-am dorit întotdeauna să facem, la o scară globală”, a spus și Christopher Heiser, CEO Renovo Motors.

Woven Planet este o entitate înființată de Toyota în 2018, pentru a derula cercetări și pentru a dezvolta tehnologii de conducere autonomă, robotică, orașe smart și multe alte tehnologii conexe. Inițial, s-a numit toyota Research Institute – Advanced Development (TRI-AD), fiind formată din patru companii subsidiare: Woven Planet Holdings, care se ocupă de zona de strategie și oportunități, le coordonează pe celelalte trei, Woven Core, Woven Alpha și Woven Capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
woven planet
renovo motors