Scădere pentru Dacia pe cea mai mare piață auto din Europa

Scădere pentru Dacia pe cea mai mare piață auto din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 aug 2023

Vânzările Dacia din Germania au frânat în luna iulie, pe fondul scăderii comenzilor din industria auto. Rezultatul mărcii românești este deocamdată în contrast cu cel al pieței germane, care continuă să crească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia a înmatriculat în luna iulie un volum de 5.604 autoturisme pe piața din Germania, înregistrând o scădere de 2 procente față de luna iulie 2022 și un declin abrupt față de luna anterioară, când era depășit pragul de 8000 de autoturisme înmatriculate. În consecință, cota de piață a mărcii s-a micșorat ușor, la 2,3% în iulie și la 2,5% pe cele șapte luni care au trecut din acest an.

Dacia rămâne chiar și aceste condiții una dintre cele mai populare mărci din Germania, după cele locale și cele care aparțin de grupurile germane. Pe ansamblu, vânzările de autoturisme din această țară au crescut în iulie cu 18,1%, menținându-și pentru moment trendul ascendent, în pofida semanalelor de alertă venite dinspre reprezentanții industriei auto, care au anunțat că sunt semnale puternice privind scăderea comenzilor. Dacia face parte dintr-un grup destuld e restrâns de mărci care au încetinit în iulie, printre acestea numărându-se Mitsubishi și Citroen.

Pe întreg intervalul de la începutul anului, Dacia își păstrează o creștere foarte bună, mai mult decât dublă față de media pieței, respectiv 32,4%, comparativ cu 13,6%. Volumul total înmatriculat în acest an în Germania este de 40.360 de autoturisme, aproape identic cu cel înregistrat de Tesla și mai mare decât cel al Renault, Peugeot sau Mazda.

Piața de autoturisme din România a atins un nou record. Tesla Model Y a depășit vânzările Jogger CITEȘTE ȘI Piața de autoturisme din România a atins un nou record. Tesla Model Y a depășit vânzările Jogger

În luna iunie, Dacia încă era pe un trend crescător, având cel mai bun volum din 2023 pe piața germană, însă primele semne de scădere s-au manifestat deja la Spring, un model electric afectat de scăderea subvențiilor acordate de guvernul federal pentru achiziția de mașini electrice.

Vicepreședintele Xavier Martinet a recunoscut în luna iulie că a sesizat o reducere a cererii pe piața auto din Europa, care ar putea crea îngrijorare, dar a precizat că Dacia își va menține cota de piață, chiar și în situația unei astfel de încetiniri.

În Franța, cea mai importantă piață a Dacia, înmatriculările mărcii românești au scăzut în iunie, dar și-au revenit în iulie, la un nivel redus, însă, comparativ cu lunile anterioare.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia germania
vanzari dacia
inmatriculari dacia
piata auto germania