Se reiau lucrările la Pasajul Doamna Ghica

Se reiau lucrările la Pasajul Doamna Ghica
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2023

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi reluate miercuri, a anunțat primarul general, Nicușor Dan. De pe 21 decembrie și până pe 10 ianuarie muncitorii nu au mai lucrat la montarea tablierului, luând o pauză în perioada sărbătorilor. Până acum a fost montat tablierul în proporție de 50%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De miercuri autobuzele nu vor mai circula pe linia de tramvai, însă nu vor fi alte restricții deocamdată, scrie Hotnews.ro.

Program de tipul ”Rabla” pentru încurajarea cumpărării de autovehicule electrice de către companiile care dețin flote de mașini CITEȘTE ȘI Program de tipul ”Rabla” pentru încurajarea cumpărării de autovehicule electrice de către companiile care dețin flote de mașini

Traficul în intersecție va fi restricționat de lunea viitoare, practic, pe sensul spre ieșirea din oraș, carosabilul va fi blocat, iar mașinile vor circula până pe 31 martie pe două benzi pe sens, pe linia de tramvai.

”Lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi reluate mâine. 50% din tablierul metalic a fost deja montat, iar în prezent se fac pregătiri pentru asamblarea restului de piese și ridicarea acestuia pe poziție, pe porțiunea din mijlocul intersecției. În paralel cu aceste operațiuni se lucrează la pasaj la rampa de acces dinspre rampa Piața Delfinului, ” a scris Nicușor Dan.

Primarul spune că lucrările sunt în grafic și a primit asigurări din partea constructorului, Trustul de Clădiri Metropolitane București, că se va accelera ritmul lucrărilor astfel încât Pasajul sa fie finalizat înainte de termenul prevăzut în contract - vara acestui an.

Cristian Hiver, directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, compania municipală care face lucrările, a declarat la finalul lunii decembrie, pentru HotNews.ro, că dacă vremea permite, tablierul va fi montat până la finalul lunii februarie.

”Sper că vom termina de montat tot tablierul la începutul lui martie. Dacă ține vremea cu noi, cum a ținut până acum, fiindcă sunt operațiuni care sunt meteosensibile - sudură, vopsitorie - chiar la final de februarie tablierul este montat. La începutul verii va fi gata tot pasajul. După ce montăm tablierul, începem să montăm predalele de beton, contractul de furnizare de predale este deja semnat. Le vom avea în timp util. După predalele începem suprabetonarea și asfaltarea, apoi montarea parapeților, sistem iluminat”, a explicat Hiver.

Ce restricții intră în vigoare de luni

De pe 16 ianuarie până pe 31 martie, circulația în zona intersecției Doamna Ghica va fi restricționată astfel:

  • Blocare totala a partii carosabile a Soselei Colentina sens spre Fundeni in intersectia cu Str.
  • Doamna Ghica
  • Blocare banda doi de pe bretea Doamna Ghica intre Sos Colentina si intrarea pe rampa
  • Delfinului
  • Blocare banda doi pe bretea Doamna Ghica între intrarea pe rampa Delfinului si Sos
  • Colentina
  • Traficul auto pe Soseaua Colentina, sensul spre Șoseaua Fundeni, în zona intersecției Doamna Ghica se va desfășura pe 3 benzi: una de dreapta, spre Delfinului si doua inainte, spre Fundeni, pe ampriza liniilor de tramvai.
  • De pe 16 ianuarie până pe 31 martie, circulația în zona intersecției Doamna Ghica va fi restricționată astfel:
  • Blocare totală a părții carosabile a Șoselei Colentina, sens spre Fundeni, în intersecția cu Str. Doamna Ghica
  • Blocare banda doi de pe bretea Doamna Ghica, între Sos Colentina și intrarea pe rampa Delfinului
  • Blocare bands doi pe bretea Doamna Ghica între intrarea pe rampa Delfinului și Soseaua Colentina
  • Traficul auto pe Șoseaua Colentina, sensul spre Șoseaua Fundeni, în zona intersecției Doamna Ghica se va desfășura pe 3 benzi: una de dreapta, spre Delfinului și două înainte, spre Fundeni, pe ampriza liniilor de tramvai.

Despre Pasajul Doamna Ghica

Pasajul de la Doamna Ghica are termen de finalizare în august 2023, a declarat în mai multe rânduri primarul general, Nicușor Dan. Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020, dar acest termen a tot fost amânat și de fostul primar Gabriela Firea și de actualul primar, Nicușor Dan, până am ajuns aici.

Lucrările la pasaj sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar tablierul metalic este fabricat în Italia.

Structura pasajului și rampele au fost finalizate în 2021, după aproape un an de blocaje, și a mai rămas de executat doar tablierul metalic, adică structura metalică a podului. După două tentative eșuate, la începutul lui 2022 municipalitatea a reușit să finalizeze licitația pentru tablier.

Contractul a fost atribuit firmei Scandiuzzi din Italia, valoarea contractului fiind de 21,8 milioane lei, iar termenul de livrare de șapte luni și jumătate de la semnarea contractului. Dar nici acest termen nu a fost respectat, fiind o întârziere de câteva săptămâni din cauză că municipalitatea a avut iar conturile blocate.

Primele bucăți ale tablierului au ajuns pe șantier pe 3 septembrie. Până acum a fost montat jumătate din tablier.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasajul doamna ghica
lucrari