SEAT va produce în Spania o nouă cutie de viteze pentru grupul Volkswagen

SEAT va produce în Spania o nouă cutie de viteze pentru grupul Volkswagen
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 iul 2019

SEAT va construi o nouă cutie de viteze pentru grupul Volkswagen, divizia SEAT Components fiind aleasă de șefii VW pentru acest proiect. Beneficiarii sunt Audi, SEAT, Skoda și Volkswagen.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O nouă cutie de viteze dezvoltată de Volkswagen Group, MQ281, va fi fabricată de SEAT, în uzina din El Prat, lângă Barcelona, în paralel cu uzina din Cordoba (Argentina). Cutia anterioară pe care o producea SEAT a fost relocată la uzinele Skoda din Cehia, iar uzina în care VW produce cutii pentru marca sa și pentru restul grupului va produce atât cutia DSG cu dublu ambreiaj, cât și componentele pentru transmisia electrică a platformei MEB.

„Startul producției MQ281 subliniază avantajele unității de componente a Grupului VW. Folosim hub-uri cross-brand pentru configurația uzinelor noastre și pentru producție, pentru a crea libertate și felxibilitate de care avem urgentă nevoie pentru trecerea la mobilitatea electrică”, a declarat Thomas Schamll, președinte al Volkswagen Group Components, divizia de componente a grupului.

Thomas Schmall, Chairman of the Board of Management of Volkswagen Group Components: “The start of production of the new MQ281 reveals the advantages of our new Group Components unit. We use cross-brand hubs for the configuration of our plants and for production, creating the freedom and flexibility that we urgently need for the transformation to electric mobility.”

Dr Christian Vollmer, SEAT vicepreședinte pentru Producție și Logistică spune că „SEAT Components este o uzină cheie pentru compania noastră și, cu alocarea acestui proiect, și pentru VW Group.  Cu această nouă cutie de viteze putem crește producția maximă până la 3.500 unități pe zi și să folosim uzina ca centru de referință pentru eficiență, productivitate și calitate.”

Marea Britanie, prima țară care introduce obligativitatea prizelor de încărcare a mașinilor CITEȘTE ȘI Marea Britanie, prima țară care introduce obligativitatea prizelor de încărcare a mașinilor

Cutia MQ281 va fi fabricată în uzina El Prat de Llobregat, de lângă Barcelona, în apropiere de aeroport. Toate componentele sunt produse în uzină, iar volumul maxim de cutii va ajunge la 450.000 de unități anual. Anul trecut, uzina a produs 700.000 de cutii MQ200, din care 56% au fost exportate către alte uzine ale grupului.

VW Group are nouă facilități în care sunt fabricate cutii de viteze, în Germania, Cehia, Argentina, plus patru orașe din China, pe lângă cea din Spania. În aceasta din urmă lucrează circa 1000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
seat
cutie de viteze
volkswagen group
mq281
vw componente