Primăria din Barcelona menționează posibilitatea introducerii unei taxe pe traficul auto

Primăria din Barcelona menționează posibilitatea introducerii unei taxe pe traficul auto
scris 18 iul 2019

Primarul orașului Barcelona, Ada Colau, a menționat miercuri posibilitatea introducerii unei taxe pentru a limita traficul și pentru a reduce poluarea în al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, relatează AFP.

O taxă la intrarea în orașul cu 1,6 milioane de locuitori "este una dintre măsurile aflate pe masă", a spus Ada Colau la televiziunea locală, potrivit Agerpres.

Ford investește 215 milioane de dolari în Africa de Sud și majorează numărul de angajați CITEȘTE ȘI Ford investește 215 milioane de dolari în Africa de Sud și majorează numărul de angajați

Orașul, care nu respectă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în ceea ce privește poluarea aerului, va limita deja semnificativ traficul începând cu 1 ianuarie 2019. De la această dată, cele mai poluante vehicule (vehicule pe benzină fabricate înainte de 2000 și mașinile diesel fabricate înainte de 2006) nu vor mai avea dreptul să circule într-o mare parte a orașului în timpul săptămânii.

Potrivit primăriei, această măsură va afecta până la 125.000 de vehicule și ar trebui să reducă poluarea cu 15% până în 2024.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
taxa auto
barcelona