Primăria din Barcelona menționează posibilitatea introducerii unei taxe pe traficul auto

Primăria din Barcelona menționează posibilitatea introducerii unei taxe pe traficul auto
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2019

Primarul orașului Barcelona, Ada Colau, a menționat miercuri posibilitatea introducerii unei taxe pentru a limita traficul și pentru a reduce poluarea în al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O taxă la intrarea în orașul cu 1,6 milioane de locuitori "este una dintre măsurile aflate pe masă", a spus Ada Colau la televiziunea locală, potrivit Agerpres.

Ford investește 215 milioane de dolari în Africa de Sud și majorează numărul de angajați CITEȘTE ȘI Ford investește 215 milioane de dolari în Africa de Sud și majorează numărul de angajați

Orașul, care nu respectă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în ceea ce privește poluarea aerului, va limita deja semnificativ traficul începând cu 1 ianuarie 2019. De la această dată, cele mai poluante vehicule (vehicule pe benzină fabricate înainte de 2000 și mașinile diesel fabricate înainte de 2006) nu vor mai avea dreptul să circule într-o mare parte a orașului în timpul săptămânii.

Potrivit primăriei, această măsură va afecta până la 125.000 de vehicule și ar trebui să reducă poluarea cu 15% până în 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa auto
barcelona