Șeful Audi a fost demis

Șeful Audi a fost demis
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 iun 2023

Marca Audi a rămas fără CEO-ul Markus Duesmann, un top manager pentru care compania a făcut eforturi majore pentru a-l transfera de la BMW. Motivele nu au fost anunțate, însă conducerea mărcii premium a grupului VW a fost anunțată cine va fi noul șef.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul de mărci premium, care cuprinde atât Audi, cât și Lamborghini, Bentley și Ducatti, va fi condus, începând cu 1 septembrie, de Gernot Dollner, care până acum a fost responsabil cu strategia de produse a grupului și a condus și secretariatul general al VW AG. Acesta îl înlocuiește pe Markus Duesmann, care a fost demis de conducerea companiei.

Motivele oficiale nu au fost anunțate, dar în ultimul an marca Audi a fost criticată în cadrul conducerii pentru dificultățile privind dezvoltarea strategică, cea mai mare problemă fiind amânarea unuia dintre proiectele vitale, Artemis. Duesmann a coordonat, de asemenea, pentru o perioadă, dezvoltarea software-ului pentru proiectele majore ale grupului, prin intermediul CARIAD.

VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster

Ca de obicei, la plecare, șefii Consiliului de Supraveghere au transmis cuvinte de laudă pentru ceea ce a făcut până acum Markus Duesmann, adus la Audi de la BMW de fostul CEO al VW, Herbert Diess.

Peter Mosch, vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere și șef al comitetului de întreprindere la Audi: „Markus Duesmann și-a asumat responsabilitatea pentru Audi și angajații săi în vremuri dificile, cu efectele pandemiei și invazia rusă din Ucraina asupra lanțurilor de aprovizionare și piețelor. Dorim să-i mulțumim pentru buna colaborare și să-i dorim toate cele bune pentru viitorul său profesional și personal. Îi urăm bun venit lui Gernot Döllner ca noul CEO al Audi. Întărirea rolului de brand independent cu libertate în cadrul liniilor directoare ale Grupului VW va fi de o importanță centrală. În calitate de reprezentanți ai angajaților, așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună și să privim pozitiv la viitorul mărcii.”

Duesmann este cel care a coordonat lansarea primelor automobile electrice ale Audi, din familia e-tron, și tot el este cel care a condus procesul de dezvoltare a viitoarelor modele ale mărcii, cu ajutorul seriei de concepte „sphere”.

VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster

„Aș dori să-i mulțumesc lui Markus Duesmann pentru realizările sale importante la Audi în ultimii ani. Cu viziune, a pregătit și a avansat decizii strategice importante. Aceasta include în special strategia de electrificare. Audi va putea continua să construiască pe această bază în viitor”, a declarat președintele Consiliului de Supraveghere al Audi, Manfred Döss.

Markus Duesmann a venit la Audi după demiterea fostului șef, Rupert Stadler, care în această săptămână a fost condamnat cu suspendare pentru acuzații de fraudă cu dispozitive de manipulare a emisiilor, din perioada Dieselgate. O perioadă, marca a fost condusă de fostul CFO, Bram Schot, însă Diess a făcut eforturi considerabile pentru a putea să rezilieze contractul pe care Duesmann îl avea la BMW și care îl obliga la o perioadă foarte lungă de neangajare, în cazul unei rezilieri. Duesmann a demisionat de la BMW în 2018 și a fost numit oficial CEO al Audi în 2019.

Audi a înregistrat în anii în care a fost condusă de Duesmann, profituri record și o creștere a vânzărilor care a determinat recuperarea pierderilor cauzate de pandemie. În același timp, marca a rămas în urma rivalilor de la Mercedes și BMW, din punct de vedere al cifrelor de vânzări.

viewscnt
Afla mai multe despre
markus duesmann
ceo audi
vw group