Șeful Fiat Chrysler consideră că grupul își poate dubla profitul până în 2022

Șeful Fiat Chrysler consideră că grupul își poate dubla profitul până în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2018

Directorul general al Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, unul dintre cei mai longevivi șefi de companii din industria auto, consideră că grupul își poate dubla profitul în următorii cinci ani, prin exploatarea potențialului brandului Jeep, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marca americană offroad are capacitatea de a ocupa până la 20% din piața globală a SUV-urilor, în timp ce Fiat Chrysler va beneficia de fonduri mai mari ca urmare a relaxării fiscale din Statele Unite, scrie News.ro.

Sarcina de a pune în practică strategia de creștere a profitabilității va reveni însă succesorului lui Marchione, care este hotărât să se retragă de la conducerea Fiat la începutul anului 2019, după un mandat care s-a întins pe parcursul a 15 ani. El a făcut această precizare într-un interviu acordat la Detroit înainte de Salonul Auto Internațional Nord-American.

Donald Trump, după ce ar fi respins pătrunderea în SUA a unor imigranți din „cocini de țări”: Nu sunt rasist CITEȘTE ȘI Donald Trump, după ce ar fi respins pătrunderea în SUA a unor imigranți din „cocini de țări”: Nu sunt rasist

Marchionne a transformat Fiat dintr-un producător auto european aflat aproape de faliment într-un constructor cu operațiuni globale, prin fuziunea cu Chrysler din 2014, grupul format astfel reunind mărcile Jeep, Alfa Romeo și Maserati.

Chiar dacă grupul este mic comparativ cu giganți precum Volkswagen și Toyota Motor, Marchionne a conferit Fiat o nouă viață, prin reducerea cheltuielilor și  trecerea de la sedan-urile demodate la SUV-urile caare aduc marje ridicate de profit.  Strategia sa de dezvoltare se concentrează pe expansiunea Jeep la nivel mondial.

”Nu există nimic care să-mi spună că Jeep nu poate furniza unul din cinci SUV-uri din lume”, proporție echivalentă cu livrarea a aproximativ 5 milioane de vehicule pe an”, a spus Marchionne.

Dacă Jeep va putea ajunge la aceste ținte, ar însemna că profitabilitatea grupului va crește de câteva ori, iar dublarea profitului până în 2022 este posibilă, a spus șefiul Fiat Chrysler.

Reducerea impozitelor de către administrația președintelui Donald Trump poate duce la creșterea profitului grupului cu circa 1 miliard de dolari pe an, a adăugat Marchione.

Pentru 2017, Fiat Chrysler a avut ca obiectiv obținerea unui profit înainte de dobânzi și taxe ajustat de cel puțin 7 miliarde de euro.

Analiștii consideră că cel mai probabil candidat pentru înlocuirea lui Marchione este directorul financiar Richard Palmer.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
sergio marchionne