Șeful fostei RATB: Când se va circula la standarde europene poate se va discuta și despre scumpirea biletelor

Șeful fostei RATB: Când se va circula la standarde europene poate se va discuta și despre scumpirea biletelor
scris 3 feb 2019

Defectele apărute la noile autobuze achiziționate de la firma Otokar sunt minore din punct de vedere tehnic și au fost remediate în cel mult 24 de ore, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al Societății de Transport București (STB), Andrei George Creci.

El susține că toate autobuzele achiziționate de municipalitate de-a lungul timpului au avut la început genul acesta de probleme, doar că acum informația circulă rapid și toate aceste probleme sunt mult mai vizibile.

Andrei Creci a subliniat că o majorare a tarifelor la titlurile de călătorie nu poate fi luată în calcul până când nu se vor îmbunătăți și condițiile de transport din București și se va circula la standarde europene. El spune că Societatea de Transport București "merge bine", are încă probleme de curățenie și de parc învechit, dar sunt probleme care vor fi rezolvate.

Pe de altă parte, Creci a menționat că de la mijlocul lunii februarie 2019 se va acorda gratuitate pe transportul public pentru toți elevii Capitalei, "indiferent de... note", dar se va menține facilitatea și pentru pensionari. El nu a dorit să avanseze un orizont de timp în care transportul ar putea fi gratuit pentru toți bucureștenii, aceasta fiind o decizie a municipalității.

Directorul general al STB a subliniat că ploaia înghețată care "a căzut" weekend-ul trecut peste București a produs 120 de avarii la rețeaua electrică a tramvaielor și troleibuzelor, iar în acest context STB are în planul de investiții pentru 2019 achiziționarea a două echipamente de dezghețare a firului electric de contact pentru aceste mijloace de transport în comun.

viewscnt
Afla mai multe despre
ratb
stb
pret bilete ratb
scumpire bilete ratb
primaria capitalei
otokar