Șeful grupului Volkswagen nu este îngrijorat de planurile Apple pentru un automobil care ar include tehnologia pentru baterii a producătorului iPhone

Șeful grupului Volkswagen nu este îngrijorat de planurile Apple pentru un automobil care ar include tehnologia pentru baterii a producătorului iPhone
scris 15 feb 2021

Grupul Volkswagen nu este îngrijorat de planurile Apple pentru un automobil care ar putea include tehnologia pentru baterii a producătorului iPhone, a declarat directorul general al constructorului german de vehicule, Herbert Diess, transmite Reuters.

În decembrie, Reuters a relatat că Apple ar fi realizat suficiente progrese pentru a construi un vehicul de serie până în 2024, datorită scăderii costurilor pentru tehnologia de baterii, scrie News.ro.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

”Industria auto nu este un sector tehnologic tipic, în care să poți prelua conducerea dintr-o singură lovitură. Apple nu va gestiona acest lucru peste noapte”, a afirmat Diess într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Cu toate că planurile Apple nu sunt publice, Deiss a spus că intențiile acesteia sunt ”logice”, având în vedere experiența companiei în producerea de baterii, software și design și că are fonduri mari pentru a-și dezvolta aceste competențe.

”Cu toate acestea, nu ne temem”, a spus Diess.

Volkswagen intenționează să dezvolte softul necesar pentru automobilele autonome în cadrul companiei, pentru a putea concura cu firmele de tehnologie în privința datelor pentru automobilele electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
vokswagen
apple