Traficul pe aeroporturile europene a scăzut anul trecut la nivelul din 1995. Huburile din Turcia și Rusia, evoluție mai bună decât cele din Europa Occidentală

Traficul pe aeroporturile europene a scăzut anul trecut la nivelul din 1995. Huburile din Turcia și Rusia, evoluție mai bună decât cele din Europa Occidentală
scris 13 feb 2021

Traficul pe aeroporturile europene a scăzut anul trecut la nivelul din 1995, huburile din Turcia și Rusia având o evoluție mai bună decât cele din Europa Occidentală, arată datele unui grup industrial regional, transmite Reuters.

În 2020, aeroporturile europene au pierdut 1,72 miliarde de pasageri sau peste 70%, deoarece pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat semnificativ industria călătoriilor, scrie Agerpres.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

"Nicio industrie nu poate face față pe cont propriu unui asemenea șoc", a afirmat directorul general al Consiliului Internațional al Aeroporturilor din regiunea Europa (ACI Europe), Olivier Jankovec.

El a adăugat că s-au alocat până acum doar 2,2 miliarde de euro pentru sprijinirea aeroporturilor europene, mai puțin de 8% din veniturile pe care le-au pierdut anul trecut.

Aeroporturile din UE au fost mai afectate decât cele din afara blocului comunitar, din cauza mărimii și a relativei reziliențe a piețelor interne din Turcia și Rusia, și a restricțiilor de călătorie mai dure, se arată în raportul ACI.

Cel mai sever declin al numărului de pasageri a fost înregistrat anul trecut de aeroportul din Frankfurt (73%), acesta fiind urmat de Londra Heathrow, Amsterdam Schipol și Paris Charles de Gaulle.

Până în trimestrul patru din 2020, cel mai aglomerat aeroport european a devenit cel din Istanbul. În schimb, traficul pe aeroporturile din UE a scăzut în trimestrul patru din 2020 cu 84%, comparativ cu un declin de 64% în cazul celor din afara blocului comunitar.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
trafic aerian