Șeful Jaguar Land Rover va fi schimbat

Șeful Jaguar Land Rover va fi schimbat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 ian 2020

CEO-ul Jaguar Land Rover,  Ralf Speth, va părăsi postul în luna septembrie, potrivit unei declarații făcute de compania Tata la bursa din India.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tata Motors, companie indiană care deține integral constructorul britanic Jaguar Land Rover, a anunțat la autoritățile bursiere din India că se află în proces de căutare a unui succesor al CEO-ului Ralf Speth.

Ralph Speth este autorul creșterilor spectaculoase la JLR, de la achiziția companiei de către Tata. El a preluat conducerea în urmă cu zece ani și a reușit să ridice vânzările la peste 500.000 de unități anual, inclusiv prin expansiunea pe piața chineză, unde JLR are acum fabrici, așa cum are în America de Sud și Europa de Est, dar și-a ratat ținta de 1 milion de vehicule vândute.  În perioada 2011 - 2015, Speth a reușit să obțină profituri foarte mari, de peste 10 procente.

Speth va împlini anul acesta 65 de ani și va fi menținut, după renunțarea la poziția de CEO, ca vicepreședinte non-executiv și va face parte în continuare din consiliul de administrație al Tata Sons, holdingul care deține Tata Motors.

Una dintre deciziile apreciate de piață luate de Speth a fost aceea de a atrage ca partener pe cei de la BMW, inițial doar ca furnizori de motoare, apoi în proiecte mai ample.

Alianța Nissan-Renault a căzut pe locul trei în topul marilor producători auto mondiali CITEȘTE ȘI Alianța Nissan-Renault a căzut pe locul trei în topul marilor producători auto mondiali

Intrată în criză, compania britanică Jaguar Land Rover a decis în urmă cu un an, după ce a încheiat anul fianciar cu pierderi mari, să anunțe că va tăia câteva mii de locuri de muncă de la uzinele din Marea Britanie. Luna a ceasta a confirmat concedierea altor 10% din angajații uzinei din Halewood.

Cu toate acestea, în 2019, după trei trimestre, JLR a anunțat că a reușit să obțină profit, pe fondul revenirii vânzărilor din China și în pofida scăderii globale cu 2,3% a vânzărilor mărcilor Jaguar și Land Rover. Compania a anunțat că și-a planificat să încheie anul financiar la 31 martie cu profit și o îmbunătățire a cifrelor privind costurile și lichiditățile.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar land rover
ceo jaguar
ralph speth
concedieri jaguar
uzina range rover