Seful VW Group, Herbert Diess, spune că a fost șocat de arestarea lui Rupert Stadler, CEO-ul Audi

Seful VW Group, Herbert Diess, spune că a fost șocat de arestarea lui Rupert Stadler, CEO-ul Audi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 iul 2018

Șeful Volkswagen Group, Herbert Diess, spune că arestarea lui Rupert Stadler, CEO Audi, a fost un șoc pentru el și dificil de înțeles.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Herbert Diess, noul CEO și președinte al Volkswagen Group, numit în această poziție luna trecută de acționari, în locul lui Mathias Muller, a declarat că a fost șocat de vestea că Rupert Stadler a fost arestat, după cum scrie Automotive News. Informația a fost „dificil de înțeles” pentru el, în ciuda faptului că era cunoscut faptul că șeful Audi era cercetat penal. „Arestarea CEO-ului unui brand major de automobile e ceva ce nu s-a mai întâmplat”, a spus Diess reporterilor. Compania l-a suspendat pe Stadler din fucnțiile pe care le deținea, CEO și președinte al Consiliului de Administrație, până la finalizarea anchetei.

El se află în continuare în arest, procurorii justificând în fața judecătorului care a semnat mandatul de arestare că există suspiciuni că Stadler ar putea încerca să ascundă probe. În locul său, a fost numit interimar Abraham Schot, vicepreședinte și responsabil cu vânzările mărcii Audi.

Herbert Diess a mai spus că o eventuală întoarcere a lui Rupert Stadler în cadrul companiei va depinde doar de finalitatea investigațiilor. Dacă acuzațiile procurorilor se vor dovedi adevărate, „atunci va fi o decizie clară”.

În același timp, Herbert Diess este de părere că Audi nu va avea de suferit în urma absenței CEO-ului Stadler, dar dacă va fi o absență pe termen lung, „atunci va deveni o problemă”.

Rupert Stadler este acuzat de procurori de implicare în dosarul Dieselgate, fiind cercetat pentru fraudă și publicitate înșelătoare. Grupul Volkswagen a recunoscut în 2015 faptul că motoarele diesel implicate folseau un software care manipula emisiile în timpul testelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
volkswagen
herbert diess
rupert stadler
arestare audi