Sharetoo, un nou serviciu de car sharing, lansat de Porsche Finance, destinat companiilor din România

Sharetoo, un nou serviciu de car sharing, lansat de Porsche Finance, destinat companiilor din România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 oct 2017

Porsche Finance Group România a lansat serviciul sharetoo, un serviciu de car sharing, destinat zonei corporate, care utilizează automobile ale grupului Volkswagen. Spre deosebire de alte servicii, sharetoo are un principiu de funcționare mai complex, find bazat pe flote pe care companiile – client le pot configura.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Serviciul de car sharing funcționează, în faza de utilizare, la fel ca și alte servicii de acest tip. Utilizatorul are acces la mașină prin intermediul unei aplicații, prin intermediul căreia o rezervă și o deschid. „Procesul este foarte simplu: membrii echipei se conectează la o platformă online și își rezervă o mașină, pe care o deschid cu ajutorul telefonului, fără cheie. Am fost încurajați de feedback-ul pozitiv din etapa-pilot, în care mai mult de 600 de persoane au avut acces la serviciu”, a declarat Radu Manea, Head of Fleet Management Porsche Finance Group România.

Diferența este dată de faptul că, în acest moment, doar companiile pot deveni clienți ai serviciului, pentru a oferi, la rândul lor, angajaților, dreptul de utilizare a mașinilor din sharetoo. Reprezentanții Porsche Finance au anunțat că, în viitor, vor fi oferite serviciile de car sharing și utilizatorilor privați.

Serviciul a fost testat începând din 2016, sub sub o altă marcă, RideON. În etapa-pilot, serviciul a fost utilizat de angajații companiilor Porsche în România, precum și de câțiva clienți strategici, cu care grupul are în derulare parteneriate pe termen lung.

„Am pornit proiectul de car sharing, numit inițial RideON, alături de o echipă dedicată și motivată de angajați ai Porsche Finance Group, alături de care am pus pe picioare un proiect-pilot de succes. Am pornit totul de la zero, de la o idee, în care am crezut cu toții și care ne-a motivat să lucrăm susținut ca echipă, cu pasiune și încredere. Iată că eforturile noastre sunt recunoscute astăzi, când mă bucur să pot spune că proiectul-pilot început în România este parte fundamentală a noii direcții strategice de business a grupului: sharetoo – Mobility by Porsche Bank”, a adăugat Andrei Constantinescu, CFO Porsche Finance Group România.

Sharetoo este disponibil din 10 octombrie 2017 și propune, în primă fază, două tipuri de produse de corporate car sharing. Primul se adresează companiilor cu nevoi sporite de mobilitate, care doresc să utilizeze o flotă adaptată nevoilor lor individuale și să ofere, totodată, un beneficiu suplimentar angajaților. Cel de-al doilea este adresat rețelei naționale de distribuitori autorizați ai mărcilor comercializate de Porsche România, alături de care Porsche Finance Group dorește să obțină acoperire națională pentru sharetoo. Flota sharetoo este integral configurabilă pe nevoile individuale ale fiecărui client și se bazează pe mărcile Volkswagen Group.

David Gedlička, CEO Porsche Finance Group România: „Serviciul de car sharing permite companiilor să optimizeze gestionarea flotelor și să reducă semnificativ costurile legate de acestea pe termen lung. Este o soluție atractivă și eficientă de mobilitate, pentru că prezintă avantaje inclusiv pentru angajați, nu doar pentru companie. Aceștia pot utiliza mașinile din flotă nu doar pentru deplasările de serviciu, ci și în regim privat, pentru mai mult confort și timp economisit.”

Serviciul a fost lansat oficial în România și Austria și va fi disponibil pe toate piețele grupului în următorii ani.

Serviciul de car sharing GetPony, lansat în Cluj, a intrat și în București, deocamdată într-un cartier. De la ce prețuri sunt închiriate mașinile CITEȘTE ȘI Serviciul de car sharing GetPony, lansat în Cluj, a intrat și în București, deocamdată într-un cartier. De la ce prețuri sunt închiriate mașinile

Porsche Finance Group este filiala locală  a Porsche Bank AG și este furnizorul de soluții complete și eficiente de mobilitate pentru clienții mărcilor concernului Volkswagen: Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Porsche, MAN și Das Weltauto. Grupul este prezent pe piața românească din 1999 și include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility și Porsche Asigurări. Porsche Finance Group oferă clienților săi soluții eficiente și rapide pentru achiziționarea automobilului dorit, conform conceptului „one-stop-shop”: achiziționare directă, în showroom, finanțare prin leasing sau credit, asigurare pentru mașină și o administrare eficientă a flotelor de mașini.

viewscnt
Afla mai multe despre
car sharing
porsche
vw
sharetoo