Skoda Fabia a fost cea mai vândută mașină subcompactă în Germania, în septembrie. Concurența cehilor începe să pună probleme mărcii principale a VW Group

Skoda Fabia a fost cea mai vândută mașină subcompactă în Germania, în septembrie. Concurența cehilor începe să pună probleme mărcii principale a VW Group
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 oct 2017

Modelul ceh Skoda Fabia a spart tiparele în Germania și a devenit în luna septembrie cel mai vândut model de clasă B, detronând astfel două dintre vedetele pieței, Volkswagen Polo și Opel Corsa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Schimbările radicale care se petrec pe piața de automobile din Germania au făcut și prima victimă. Volkswagen Polo, cel mai vândut automobil subcompact din această țară de mulți ani, lider autoritar al segmentului și în 2017, a pierdut foarte mulți clienți, cauza principală fiind ieșire din oferte a generației anterioare și intrarea celei noi. Aceasta a fost lansată la Frankfurt, însă livrările pentru noile comenzi au loc treptat, la schimb cu vechiul model.

Cedarea primei poziții în topul vânzărilor din segment a început din luna august, când Opel Corsa a fost cel mai vândut automobil subcompact în Germania, la mică distanță de Polo. Surpriza a apărut însă în septembrie, când Skoda Fabia le-a depășit pe amândouă. Modelul Skoda a înregistrat 5.450 de autoturisme vândute în septembrie, față de 4.704 autoturisme pentru Opel Corsa și 4.482 pentru Mini. VW Polo a ajuns la un nivel de numai 3.042 de unități, un nivel la jumătate față de o lună obișnuită pentru acest model.

Skoda Fabia a fost cea mai vândută mașină subcompactă în Germania, în septembrie. Concurența cehilor începe să pună probleme mărcii principale a VW Group

Concurența modelelor Skoda în fața celor ale mărcii Volkswagen a devenit subiect de discuție în ultima perioadă, sindicatele VW fiind deranjate de faptul că mașinile produse de compania cehă, parte a grupului, crează o concurență puternică pe piața locală, afectând vânzările și, implicit, locurile de muncă din uzinele germane ale VW Group. Practic, mașinile Skoda sunt tot mai preferate de clienții germani în detrimentul mașinilor VW, având o calitate comparabilă și prețuri mai mici.

Vânzările mărcii Volkswagen sunt în scădere pe piața din Germania de mai mult timp, fiind încă așteptat revirimentul care să contribuie la o menținere a grupului în poziția de lider global al industriei auto. Poziția este amenințată în acest moment de Alianța Renault – Nissan - Mitsubishi.

La nivelul întregului an, VW Polo este în coninuare și va rămâne lider chiar și după această perioadă de scăderi. Cele 51.822 de autoturisme înmatriculate din ianuarie și până în septembrie sunt cu mult peste cele 40.36 ale Opel Corsa și cele 38.206 unități ale Skoda Octavia.

Premiiile europene AUTOBEST 2018 – cele 6 finaliste: Citroen C3 Aircross, Ford Fiesta, Honda Civic, Opel Grandland X, SEAT Ibiza și Volkswagen T-Roc CITEȘTE ȘI Premiiile europene AUTOBEST 2018 – cele 6 finaliste: Citroen C3 Aircross, Ford Fiesta, Honda Civic, Opel Grandland X, SEAT Ibiza și Volkswagen T-Roc

Modelul românesc Dacia Sandero a reușit să intre în Top 10 și în Germania, având o creștere substanțială, de 34,5% și în această lună. Chiar dacă volumul este mai mic decât cel din lunile anterioare, motivul este dat de același comportament, de așteptare, al pieței, fapt care a generat o scădere a segmentului de 7,6 procente, față de anul trecut.

În lunile anterioare, Sandero a atins volume de aproape 3.000 de unități, înmatriculările totale în acest ale acestui model fiind de 18.662 unități, locul 6 în clasamentul segmentului. Evoluția vânzărilor Sandero în al treilea cel mai vândut segment a fost influențată și de avansul unor modele lansate recent, precum Ford Fiesta, Seat Ibiza sau Citroen C3.

Unul dintre principalii concurenți ai lui Sandero este, pe piața din Germania Mitsubishi Space Star (fostul Colt, vândut pe alte piețe cu numele Mirage). Acesta are un preț de 7.900 de euro, la ofertă, cu doar 1.000 de euro peste modelul Dacia.

În celelalte segmente de pe piața din Germania, cele mai vândute modele au fost, în septembrie, VW Up (clasa A), VW Golf (clasa C), VW Passat (clasa D), BMW Serie 5 (clasa E), VW Tiguan (SUV/4x4), Mercedes E Class Coupe (clsa Sport), Mecedes B Class (clasa mini MPV) și VW Touran (MPV).

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
fabia
vw
polo
dacia
sandero