Skoda și-a reluat producția la cele trei fabrici din Cehia

Skoda și-a reluat producția la cele trei fabrici din Cehia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 apr 2020

Skoda a început să producă din nou autovehicule la uzinele sale din Cehia, după o pauză de 40 de zile, cu măsuri specifice pentru protecția angajaților.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Producătorul auto ceh Skoda spune că a dezvoltat și aprobat o serie întreagă de măsuri de protecție, împreună cu sindicatele, concretizate într-un pachet de 80 de măsuri concrete ce includ atât pașii specifici pentru asigurarea sănătății angajaților, cât și măsurile organizatorice pentru prevenirea răspândirii COVID-19 la locul de muncă, odată cu pornirea activității în uzinele din Europa.

”Producția la cele trei unități cehești de fabricație a fost suspendată din 18 martie 2020. A fost decizia corectă să implementăm o măsură atât de drastică pentru a asigura sănătatea tuturor. Dar acum a venit vremea să privim din nou cu mare optimism înainte. Dealership-urile ŠKODA se deschid treptat în Europa și, reluând producția, facem deja totodată și următorul pas important în direcția restabilirii capacității noastre de a livra autovehicule la nivel internațional. Le mulțumesc tuturor membrilor echipei care a muncit intens în ultimele zile și săptămâni pentru a face posibilă repornirea producției. Echipa ŠKODA este extraordinar de motivată și nerăbdătoare să își reia activitatea”, a declarat Bernhard Maier, președintele Consiliului de Administrație Skoda.

Lista măsurilor prevede că angajații și colaboratorii externi trebuie să poarte obligatoriu mască la intrarea pe domeniul fabricii. Fiecare schimb de lucru dispune de timp adițional rezervat curățării sculelor, telefoanelor și tastaturilor, precum și a tuturor materialelor și suprafețelor. De asemenea, toate zonele vor fi curățate și dezinfectate.

Producătorii auto europeni reiau producția, odată cu relaxarea măsurilor de distanțare socială impuse de guverne din cauza noului coronavirus CITEȘTE ȘI Producătorii auto europeni reiau producția, odată cu relaxarea măsurilor de distanțare socială impuse de guverne din cauza noului coronavirus

Au fost luate totodată măsuri pentru ca angajații din producție să lucreze în echipe mai mici, cu componență constantă. Angajații sunt încurajați să lucreze de acasă, dacă este posibil, iar numărul de persoane prezente simultan în același birou a fost redus, pentru a se asigura posibilitatea de a păstra distanța sigură între persoane.

Skoda are trei uzine în Cehia, la Mlada Boleslav, Kvasiny și Vrchlabi, un număr de 42.000 de angajați în toate uzinele sale la nivel global și a vândut, anul trecut, 1,24 milioane de automobile, în aproximativ 100 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
uzine skoda
repornire fabrici auto
industria auto coronavirus