Operatorul aerian german Condor va primi credite de 550 milioane de euro

Operatorul aerian german Condor va primi credite de 550 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2020

Guvernul federal german și landul Hessa au fost de acord să ofere Condor împrumuturi în valoare de 550 milioane de euro (596,31 milioane de dolari), a anunțat luni ministrul Economiei, Peter Altmaier, după ce proprietarul operatorului aerian polonez LOT a renunțat la achiziționarea companiei aeriene germane, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Compania este viabilă din punct de vedere operațional, este profitabilă în condiții normale și are perspective bune", a declarat Peter Altmaier, potrivit Agerpres.

Bicicleta revine în forță, în condițiile în care Europa vrea să iasă în siguranță din carantină CITEȘTE ȘI Bicicleta revine în forță, în condițiile în care Europa vrea să iasă în siguranță din carantină

Într-un comunicat separat, Condor a precizat că va primi un credit de 294 milioane de euro, ca ajutor pentru atenuarea impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), și încă 256 milioane de euro pentru a refinanța complet un credit punte primit după falimentul firmei mamă Thomas Cook, în luna septembrie a anului trecut.

În condițiile în care zborurile sunt anulate din cauza restricțiilor de călătorie, cele aproape 60 de avioane ale Condor sunt ținute la sol și compania a cerut ajutor de stat.

Condor, companie care concurează cu Lufthansa și TUI fly, a înregistrat profituri în ultimii ani și este un partener important de afaceri pentru touroperatorii germani.

viewscnt
Afla mai multe despre
condor
operator aerian