Societatea de Transport București anunță închiderea sezonului pentru autobuzele etajate de pe linia turistică și înființează în sezonul rece linia 361, pe același traseu

Societatea de Transport București anunță închiderea sezonului pentru autobuzele etajate de pe linia turistică și înființează în sezonul rece linia 361, pe același traseu
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2018

Societatea de Transport București (STB SA) anunță închiderea sezonului pentru autobuzele etajate ale liniei turistice cu tarif special Bucharest City Tour. Începând de joi, funcționează, pe același traseu, linia urbană cu tarif normal 361. În acest an, linia turistică a înregistrat un număr de aproximativ 55.000 de turiști.

Urmărește-ne și pe Google News

STB SA anunță închiderea sezonului pentru autobuzele etajate ale liniei turistice cu tarif special Bucharest City Tour, din 1 noiembrie, scrie News.ro.

Totodată, STB SA înființează pe același traseu, începând din 1 noiembrie, linia urbană cu tarif normal 361, ca urmare a implementării Programului de Transport atribuit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov.

Transfăgărășanul se închide începând cu 1 noiembrie CITEȘTE ȘI Transfăgărășanul se închide începând cu 1 noiembrie

Linia Turistică, cu autobuzul etajat, a servit, în anul 2018, un număr de aproximativ 55.000 de turiști, din care 48.000 de adulți și circa 7.000 copii, suma totală încasată ajungând la peste 1,37 milioane de lei, cifrele fiind comparabile cu cele înregistrate în anul 2017.

În anul 2017, STB SA (fostă RATB) a încasat 1,32 milioane de lei, fiind înregistrată o creștere cu 3,5% față de sezonul 2016, când Bucharest City Tour a încasat aproape 1,28 milioane de lei.

Linia turistică Bucharest City Tour a fost inaugurată în 28 iulie 2011, iar de atunci numărul călătorilor a crescut an de an, ajungând la o medie de 55.000 de turiști pe an.

Cele patru autobuze etajate ale acestei linii merg prin principalele zone istorice și de interes ale Capitalei, la un interval de succedare de circa 30 de minute, pe următorul traseu: Piața Presei, Arcul de Triumf, Șoseaua Kiseleff, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului, cu revenire prin Piața Unirii, Piața Universității, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piața Presei.

Turiștii pot călători cu autobuzul Bucharest City Tour și prezentând la urcare voucherul primit de la partenerii STB SA: hoteluri și agenții de turism.

Cardul este valabil 24 de ore de la prima validare, oferind flexibilitate în alegerea programului, iar pasagerii având posibilitatea să întrerupă plimbarea, pentru a vizita obiectivele de interes întâlnite pe traseu și să o continue, ulterior, cu alt autobuz, din oricare stație aflată pe traseu.

Turiștii beneficiază și de un ghid audio în limbile română, engleză, franceză și italiană, accesibil cu ajutorul echipamentelor existente în autobuz, precum și prin instalarea unei aplicații pe smartphone, în urma scanării unui cod QR afișat în autobuz.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
autobuze etajate