Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a cumpărat compania WeRide.ai, din China, specializată în vehicule autonome

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a cumpărat compania WeRide.ai, din China, specializată în vehicule autonome

Vehicule autonome ale companiei WeRide

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 oct 2018

Alliance Ventures, divizia de investiții a Alianței Renault - Nissan Mitsubishi, a anunțat achiziția de acțiuni de Serie A la WeRide.ai (fostă JingChi.ai), cea mai mare companie specializată în autonomie de nivel 4, din China, devenind astfel „investitor strategic”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania WeRide.ai, denumită anterior JingChi.ai, are din acest moment un investitor majoritar în Alianța Renault - Nissan - Mitsubishi, potrivit anunțului oficial al Alianței. Investiția în compania chineză WeRide.ai a Alianței este prima făcută în China de Alliance Ventures, „brațul de investiții” al Renault - Nissan - Mitsubishi, așa cum este descrisă divizia recent înființată de cele trei companii. Cele două părți nu au divulgat detaliile financiare ale tranzacției.

WeRide este un start-up fondat în Silicon Valley, de mai mulți antreprenori de origine chineză cu activități în SUA și China, actualmente sediul companiei fiind stabilit în Guangzhou, China. CEO-ul companiei, unul dintre fondatori, este Tony Han, fost Chief Scientist la Baidu, divizia Autonomous Driving Unit și profesor de Computer Engineerring la Universitatea din Missouri. Acesta a declarat: „În afară de investiția financiară, Renault - Nissan - Mitusbishi și WeRide.ai va continua relația noastră într-o cooperare strategică în sectoare specifice. Credem cu adevărat că etapa următoare a revoluției transportului autonom 2.0 a sosit. WeRide.ai va continua să conducă revoluția tehnologică și să furnizeze beneficii relevante și semnificative pentru fiecare”.

Date Profit.ro - Noua taxă auto: Guvernul analizează două variante - taxarea poluatorului la ITP sau prin impozitul anual. Noua taxă pentru descurajarea mașinilor poluante va ține cont și de veniturile medii ale românilor CITEȘTE ȘI Date Profit.ro - Noua taxă auto: Guvernul analizează două variante - taxarea poluatorului la ITP sau prin impozitul anual. Noua taxă pentru descurajarea mașinilor poluante va ține cont și de veniturile medii ale românilor

WeRide și-a propus să dezvolte vehicule și tehnologii necesare vehiculelor autonome, având ca primă țintă dezvoltarea unei flote de 500 de vehicule controlate prin tehnologia 5G, până la finele anului viitor. Vehiculele de test ale WeRide au cumulat deja peste 60.000 km de rulare pe șoselele din China și alte țări, cu peste 3.000 de pasageri la bord.  WeRide are peste 200 de angajați la nivel global, dintre care 70% sunt ingineri.

François Dossa, Alliance Global Vice President, Ventures and Open innovation: “Sistemele autonome au o  prioritate-cheie pentru Alianță pe măsură ce dezvoltăm noi servicii de mobilitate. Companiile membre sunt decise să introducă astfel de tehnologii în piețe-cheie precum China, astfel că suntem încântați să susținem WeRide.ai ca un pionier al acestor sisteme complet autonome pentru cererea de pe piața chineză”.

WeRide a fost asistată în procesul de vânzare de acțiuni de Morgan Stanley.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
nissan
mitsubishi
alianța
weride
masini autonome
self driving