Stații automate de închiriere a bicicletelor și 35 de kilometri de piste pentru bicicliști, la Buzău

Stații automate de închiriere a bicicletelor și 35 de kilometri de piste pentru bicicliști, la Buzău
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2020

Buzăul va avea stații automate de închiriere a bicicletelor, investiția în valoare de 2, 5 milioane de euro fiind asigurată din fonduri europene, cu cofinanțarea Primăriei în valoare de 155 de mii de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, realizarea stațiilor automate de închiriere a bicicletelor face parte dintr-un proiect de mobilitate urbană, scrie News.ro.

Totul va fi gata anul viitor, când principalele artere din municipiu vor avea atât piste,  cât și biciclete. Proiectul se ridică la 2, 5 milioane de euro, din bani europeni, Primăria urmând să aloce din fonduri proprii 155.000 de euro, reprezentând cofinanațarea proiectului.

ANALIZĂ Vreți benzină ieftină? Plecați în weekend la mare, în secuime sau în Moldova, unde 3 companii practică un preț inferior celui de 5 lei/l CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Vreți benzină ieftină? Plecați în weekend la mare, în secuime sau în Moldova, unde 3 companii practică un preț inferior celui de 5 lei/l

”Contractul are toate condițiile îndeplinite. Suntem în pas cu lumea civilizată de a încuraja mersul pe jos, mersul cu bicicleta, mersul cu mijloacele de transport în comun.”, a declarat primarul Constantin Toma.

Primele stații automate vor fi gata chiar de anul viitor, iar în paralel Primăria va continua amenajarea de piste pentru biciclete astfel încât o suprafață cât mai mare din oraș să fie acoperită de astfel de trasee speciale și sigure pentru cicliști. Primăria intenționează ca piste de biciclete să fie pe 35 de km din oraș, pe străzile mari ale orașului, dar și în zonele industriale si în trei parcuri mari din oraș.

Fiecare stație va fi supravegheată video și va avea o trusă de depanare.  Închirierea vehiculelor se va face prin sistem ticketing.

Stațiile din care buzoienii vor putea înch

viewscnt
Afla mai multe despre
biciclete
piste
buzau