Statul California dă în judecată Uber și Lyft pentru că încadrează șoferii drept contractori și nu ca angajați

Statul California dă în judecată Uber și Lyft pentru că încadrează șoferii drept contractori și nu ca angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2020

Procurorul general al statului California a anunțat marți că a dat în judecată Uber și Lyft pentru că încadrează șoferii drept contractori independenți și nu ca angajați, evitând protecția care ar trebui să le fie asigurată la locul de muncă precum și acordarea de beneficii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mai multe orașe din California s-au alăturat acestei acțiuni în instanță, afirmând că această încadrare incorectă îi afecteză pe angajați, firmele care respectă legea, pe contribuabili și societatea în ansamblul ei, scrie News.ro.

Anunț: Câte persoane vor fi lăsate să urce într-un autobuz, din 15 mai CITEȘTE ȘI Anunț: Câte persoane vor fi lăsate să urce într-un autobuz, din 15 mai

Acțiunile Uber și Lyft au scăzut temporar în urma anunțului referitor la proces, făcut de procurorul general prin intermediul unei conferințe de presă susținută online.

Uber și Lyft nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Companiile au anunțat în trecut că șoferii lor sunt încadrați corect drept contractori independenți, precizând că majoritatea nu doresc să fie considerați angajați pentru că apreciază flexibilitatea muncii în funcție de cerere.

Procurorul general al Californiei, Xavier Becerra, a declarat că șoferii Uber și Lyft sunt privați de protecții de bază, între care concediul medical și plata pentru orele suplimentare lucrate.

”Uneori este nevoie de o pandemie care să ne scuture să realizăm ce înseamnă cu adevărat și cine suportă consecințele. Șoferii Uber și Lyft care au contractat noul coronavirus sau și-au pierdut locul de muncă realizează rapid ce pierd”, a spus Becerra.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
lyft
soferi