Stellantis cumpără 33% din Symbio

Stellantis cumpără 33% din Symbio
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 mai 2023

Constructorul auto Stellantis a semnat un acord obligatoriu cu Faurecia și Michelin pentru preluarea unei treimi din acțiunile companiei de mobilitate Symbio.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stellantis intră în rândul acționarilor Symbio, companie specializată în producția de celule de hidrogen Symbio, ca urmare a unui acord semnat cu ceilalți doi acționari, Faurecia și Michelin. Fiecare dintre cele trei companii vaa deține 33,3% în urma achiziției ce urmează să fie realizată de Stellantis.

FOTO Renault anunță viitorul SUV Coupe derivat din Austral. Nume care are legături cu istoria mărcii de la începutul secolului trecut CITEȘTE ȘI FOTO Renault anunță viitorul SUV Coupe derivat din Austral. Nume care are legături cu istoria mărcii de la începutul secolului trecut

„Această miză egală în Symbio ne va consolida poziția de lider în domeniul vehiculelor cu hidrogen și va sprijini producția noastră de vehicule utilitare fuel cell în Franța. Va completa perfect portofoliul nostru de modele electrice, în creștere”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis. „În derularea planului nostru Dare Forward 2030 și pe drumul spre atingerea neutralității carbonului până în 2038, luăm în considerare toate soluțiile tehnologice pe care le avem la dispoziție pentru a lupta împotriva încălzirii globale. Pilele de combustie cu hidrogen sunt esențiale și Symbio va deveni un jucător important în această luptă pentru protejarea generațiilor viitoare”.

Symbio este o companie cu o experiență de peste 30 de ani în fuel cell, pile cu hidrogen, compania fiind un joint-venture între Faurecia și Michelin. Stellantis are deja în derulare un program de dezvoltare de vehicule cu pile de hidrogen, considerat primul de anvergură la nivel global.

Symbio și-a propus să producă 50.000 de celule de hidrogen anual, până în 2025, cu ajutorul gigafabricii sale de ultimă generație din Saint-Fons, a cărei pornire este programată pentru a doua jumătate a anului 2023. În 2022, Symbio a anunțat implementarea proiectului său HyMotive, care va permite companiei să atingă o capacitate totală anuală de producție în Franța de 100.000 de sisteme până în 2028, cu crearea a 1.000 de locuri de muncă în țară.

Alertă pe piața auto: mai multe modele electrice, inclusiv Dacia Spring, au scăderi CITEȘTE ȘI Alertă pe piața auto: mai multe modele electrice, inclusiv Dacia Spring, au scăderi

„Intrarea lui Stellantis în capitalul Symbio este un accelerator extraordinar de dezvoltare pentru filiala noastră comună”, a declarat Florent Menegaux, președintele Michelin. „Acest acord demonstrează, de asemenea, importanța pilelor de combustie cu hidrogen pentru electrificarea cu succes a sectorului mobilități și în special pentru vehiculele profesionale. Stellantis va juca acum un rol esențial alături de noi. În cele din urmă, această operațiune întărește convingerea de lungă durată a Michelin că pilele de combustibil cu hidrogen sunt una dintre soluțiile esențiale pentru decarbonizare”.

Tranzacția urmează să se finalizeze în trimestrul al treilea al anului, după primirea aprobărilor de concurență.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
symbio
fuel cell
pile de hidrogen