Stellantis ia în considerare investiții ”semnificative” pentru a produce energie destinată fabricillor sale europene

Stellantis ia în considerare investiții ”semnificative” pentru a produce energie destinată fabricillor sale europene
scris 15 sep 2022

Stellantis ia în considerare investiții ”semnificative” pentru a produce energie destinată fabricilor sale europene, ca parte a răspunsului său la pericolul întreruperii furnizării de gaze naturale de către Rusia, a declarat directorul general al producătorului auto, transmite Reuters.

”Pregătim acum un plan foarte puternic de reducere a consumului de energie”, a declarat directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, în timpul unei videoconferințe în marja salonului auto de la Detroit, scrie News.ro.

FOTO Renault prezintă un nou concept-car, pentru a celebra revenirea lui Renault 5 CITEȘTE ȘI FOTO Renault prezintă un nou concept-car, pentru a celebra revenirea lui Renault 5

”Vom face investiții semnificative pentru a ne produce propria energie la fața locului. Acest lucru se va decide în următoarele zile”, a spus Tavares.

Acesta a arătat că fabricile Stellantis au spațiu pentru rețele suplimentare de energie solară, dar nu a oferit mai multe detalii.

Compania lucrează la măsuri de reducere a consumului de energie, a spus Tavares, modelate parțial pe pașii pe care executivul i-a văzut luați de către companiile japoneze după ce un tsunami a întrerupt sursele de alimentare în 2011.

Până acum, a spus Tavares, operațiunile companiei în Europa nu au fost afectate de întreruperi ale aprovizionării cu gaze rusești, ”dincolo de costuri”.

”Este un element suplimentar de haos”, a spus Tavares, pe lângă lanțul de aprovizionare și întreruperile legate de pandemie cu care se confruntă producătorul auto de peste doi ani.

Tavares a afirmat că nu intenționează să împartă Stellantis în divizii electrice și de tehnologie cu ardere internă, așa cum a propus rivalul francez Renault.

Ford Motor a creat divizii paralele pentru vehicule electrice și pentru cele cu ardere internă.

”Nu vedem compania ca o afacere învechită pe de o parte și o afacere nouă pe de altă parte”, a spus Tavares.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
energie