Stellantis începe exporturile de mașini Leapmotor în prima țară din lume

Stellantis începe exporturile de mașini Leapmotor în prima țară din lume
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 apr 2024

Parteneriatul dintre Stellantis și chinezii de la Leapmotor, concretizat inclusiv prin achiziția de acțiuni, va începe să producă efecte pe plan internațional, unde Stellantis a preluat integral afacerea de distribuție și vânzare a modelelor mărcii chineze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Stellantis a anunțat că va introduce pe piața din Malaezia primul model Leapmotor, în virtutea controlului pe care l-a preluat asupra afacerilor de distribuție ale acestei mărci, pe plan internațional.

VIDEO Primăria Iași cumpără tramvaie noi de la Bozankaya CITEȘTE ȘI VIDEO Primăria Iași cumpără tramvaie noi de la Bozankaya

Deși nu  fost anunțat modelul, cel mai probabil va fi lansat pentru început noul T03, un automobil de oraș, de mici dimensiuni, comparabil cu Dacia Spring, dar cu un nivel de tehnologie ridicat. Mașina este produsă cu trei versiuni de motoare, de 40, 55 și 80 kW, precum și cu trei opțiuni de baterie, de 21,6, 31,9 și 41,3 kWh, astfel că autonomia oferită ajunge, cu bateria cea mai mare, la peste 400 km. Mașina nu va avea un preț foarte mare, având în vedere că pe piața din China se vinde circa 7000 de dolari.

Deocamdată modelul Leapmotor T03 este produs în China, dar în viitorul apropiat urmează să fie produs și în Europa, conform unor informații neoficiale care arată că Stellantis a ales uzina din Polonia, unde astăzi este produs Fiat e500, care urmează să fie scos din producție în acest an.

Dacia atinge o cotă de piață record în Germania. Sandero, numărul 3 pe segmentul de clienți privați. Spring, numărul 2 la electrice CITEȘTE ȘI Dacia atinge o cotă de piață record în Germania. Sandero, numărul 3 pe segmentul de clienți privați. Spring, numărul 2 la electrice

Anunțul Stellantis a fost făcut în cadrul unei prezentări privind startul activității grupului pe această piață, în cadrul unui plan care urmărește inclusiv relansarea celorlalte mărci din portofoliul Stellantis, Jeep, Peugeot, Citroen, dar și mărcile premium europene și americane.

Leapmotor a fost descrisă ca brand de vehicule electrice accesibile, poziționate sub celelalte mărci care vor oferi și ele versiuni electrice ale propriilor automobile, cum sunt e-208 sau e-2008.

viewscnt
Afla mai multe despre
leapmotor
t03
stellantis