Stellantis: Patru platforme electrice vor susține fiecare producția a 2 milioane de vehicule pe an

Stellantis: Patru platforme electrice vor susține fiecare producția a 2 milioane de vehicule pe an
scris 28 oct 2021

Stellantis va folosi patru platforme electrice noi pe baza cărora va produce câte 2 milioane de vehicule pe an, a anunțat directorul pentru Italia al grupului, Santo Ficili, citat de Reuters.

De la crearea celui de-al patrulea producător de automobile din lume, la începutul acestui an, prin fuziunea dintre Fiat Chrysler și PSA din Franța, directorul general Carlos Tavares a făcut eforturi pentru o convergență a celor 14 mărci ale grupului combinat, pentru a îndeplini obiectivul unor sinergii de peste 5 miliarde de euro ( 5,8 miliarde USD) pe an, accelerând și tranziția către o mobilitate mai curată, scrie News.ro.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Stellantis va investi peste 30 de miliarde de euro până în 2025 în electrificarea gamei sale de vehicule. Ca parte a acestui plan, grupul a anunțat că va înființa patru noi platforme.

”Cele patru platforme sunt proiectate cu un nivel ridicat de flexibilitate și partajare a pieselor, pentru a crea economii de scară. În acest fel, fiecare platformă va putea susține (producția de) până la 2 milioane de unități în fiecare an”, a declarat Santo Ficili, director de țară Stellantis pentru Italia”.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Stellantis vizează ca peste 70% din vânzările sale în Europa să fie de vehicule cu emisii scăzute până în 2030 și urmărește ca costul total al deținerii unui vehicul electric să fie egal cu cel al unui model pe benzină până în 2026.

Ficili a spus că, în timp ce costurile de producere a mașinilor electrice sunt mai mari decât pentru modelele tradiționale de motoare cu ardere, a existat o nevoie mai urgentă de a se concentra pe acordarea cumpărătorilor de acces la mașini electrice printr-o finanțare mai bună și o infrastructură de încărcare mai extinsă.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
vehicule