Stellantis răscumpără acțiuni de la General Motors oferite la momentul achiziției Opel

Stellantis răscumpără acțiuni de la General Motors oferite la momentul achiziției Opel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 sep 2022

Grupul franco-italian Stellantis a încheiat un acord de răscumpărare de acțiuni cu General Motors, pentru un pachet ce a făcut parte din tranzacția cu mărcile Opel și Vauxhall.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un pachet de circa 2,2% din acțiunile Stellantis, deținute de General Motors în virtutea contractului de cumpărare a mărcilor Opel și Vauxhall în 2017, se întoarce la companie, pentru suma de aproximativ 920 de milioane de euro. Suma reprezintă, în cele din urmă, o parte a prețului pe care francezii de la PSA l-au plătit pentru Opel.

Cele 69,1 milioane de acțiuni ale Stellantis au fost la origine acțiuni Peugeot SA (PSA), fiind emise în 2017 ca garanție. La răscumpărarea acțiunilor, contractul mai prevede transmiterea unui pachet de 1,2 milioane de acțiuni Faurecia către General Motors, precum și plata sumei de 130 de milioane de euro, dividendele datorate de fosta companie PSA și de actuala companie Stellantis, în perioada care a trecut de la momentul achiziției.

ANALIZĂ Creștere a pieței auto în România. Mașinile electrice au un avans de 90%, autoturismele cu motoare diese - o nouă scădere. Primele 5 cele mai vândute autoturisme 100% electrice CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Creștere a pieței auto în România. Mașinile electrice au un avans de 90%, autoturismele cu motoare diese - o nouă scădere. Primele 5 cele mai vândute autoturisme 100% electrice

Transferul acțiunilor și al banilor va avea loc pe 15 septembrie, fiind aprobat de adunarea generală a acționarilor încă din luna aprilie a acestui an.

General Motors a vândut în 2017 mărcile Opel și Vauxhall celor de la Peugot SA (PSA), pentru suma de 2,2 miliarde de euro, tranzacția incluzând și activitățile financiare ale GM în Europa. Ulterior, PSA a fuzionat cu Fiat Chrysler, devenind astfel al patrulea cel mai mare grup auto din lume, după volumele vândute, depășind cu mult General Motors, cândva cel mai mare producător auto din lume. 

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
cumparare opel
general motors actiuni