Stellantis se retrage de la cel mai cunoscut eveniment IT al Americii din cauza grevei angajaților americani

Stellantis se retrage de la cel mai cunoscut eveniment IT al Americii din cauza grevei angajaților americani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 oct 2023

Stellantis, al treilea mare producător de autovehicule american, care deține mărcile Jeep, Chrysler și RAM, alături de celelalte 11 mărci europene, s-a retras de la cel mai cunoscut eveniment IT al Americii, CES, care va avea loc la începutul lunii ianuarie. În ultimii ani, constructorii auto au folosit acest salon de electronică pentru a-și promova cele mai sofisticate automobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stellantis s-a retras oficial de la Consumer Electronic Show din Las Vegas, ediția care va avea loc în ianuarie 2024, „pentru a păstra fundamentele companiei în contextul negocierilor în curs cu sindicatul UAW”.

TABEL Revin scumpirile. OMV Petrom a majorat prețul motorinei, care a ajuns cu 70 de bani/l mai mare decât cel al benzinei CITEȘTE ȘI TABEL Revin scumpirile. OMV Petrom a majorat prețul motorinei, care a ajuns cu 70 de bani/l mai mare decât cel al benzinei

Compania spune că înscrie această decizie în planul de economii care a început să fie implementat încă de la debutul grevei sindicatului UAW.

Constructorul de autovehicule Stellantis spune că toate costurile grevei inițiate de sindicate continuă să crească și, din acest motiv, prezența la CES, care ar presupune cheltuieli mari cu standurile și taxele de participare, a fost nevoie să fie anulată. „Protejarea viitorului companiei este o prioritate absolută pentru managementul Stellantis”, mai transmite compania auto creată în 2021 prin fuziunea dintre Fiat Chrysler și Peugeot Citroen.

FOTO & VIDEO Citroen devine tot mai mult un rival puternic al mărcii Dacia. Nou model electric lansat, cu un preț apropiat de Dacia Spring CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Citroen devine tot mai mult un rival puternic al mărcii Dacia. Nou model electric lansat, cu un preț apropiat de Dacia Spring

Greva sindicatului UAW declanșată la cei trei mari constructori auto din SUA a afectat serios activitatea acestora și a generat pierderi importante, în timp ce angajații susțin o creștere cu 30% a salariilor. Peste 30.000 de angajați ai General Motors, Ford și Stellantis sunt în grevă în acest motiv, nu mai puțin de 44 de unități de producție fiind afectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
ces 2024
greva uaw
greva constructori americani