Stellantis și-a înființat propriul Studio de design, care va furniza servicii mărcilor și terților. Klaus Busse va coordona designul Maserati

Stellantis și-a înființat propriul Studio de design, care va furniza servicii mărcilor și terților. Klaus Busse va coordona designul Maserati
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 aug 2021

Stellantis Studio Design este noua agenție de creație a constructorului auto franco-italiano-american, care va oferi servicii de design tuturor celor 14 branduri, dar și activităților conexe, de transport sau industriale, precum și partenerilor externi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fostul Peugeot Design Lab va reprezenta baza pe care se înființează Stellantis Desing Studio și va contribui la activitățile artistice ale tuturor mărcilor, inclusiv Maserati, Jeep sau DS Automobile și Lancia. Studioul va oferi servici ide consultanță și creație în parteneriat cu echipele mărcilor și va livra servicii de design și consultanță clienților externi.

Cel care va conduce Stellantis Design Studio va fi Klaus Busse (foto), care a condus echipele de design ale FCA Europe, din 2015 și până acum, la momentul fuziunii dintre PSA și FCA. Anterior, el a fost responsabil de design în FCA America de Nord, coordonator al designului interior pentru Chrysler, Jeep, Dodge și Ram. Busse și-a început cariera la Mercedes-Benz.

Klaus Busse va superviza în plus designul mărcii Maserati și Jeep, versiunile pentru Europa.

„Povestea de succes și experiența Peugeot Design Lab este fără rival. Extinderea know-how-ului peste toate mărcile ne deschide perspective incomparabile”, a declarat Klaus Busse, cu ocazia preluării conducerii studioului.

Oficial Renault: Dacia nu va deveni electrică mai devreme de 2026 - 2028. Strategia pregătită pentru electrificarea mărcii Dacia CITEȘTE ȘI Oficial Renault: Dacia nu va deveni electrică mai devreme de 2026 - 2028. Strategia pregătită pentru electrificarea mărcii Dacia

Arnault Gournac, cel care a condus PEUGEOT Design Lab până acum și a coordonat extinderea acestui studio pentru toate mărcile Stellantis, va prelua funcția de Creative Director.

„Privind la portofoliul de mărci, designerii Stellantis au creat unele dintre cele mai excitante și atractive vehicule din istoria auto. Ne-am propus să ducem această energie creativă și să oferim competențele noastre partenerilor externi globali pentru a-i ajuta să-și ducă brandurile și proiectele de design la un alt nivel. Vom munci pentru a extinde ceea ce am dobândit prin crearea de noi parteneriate cu clienți globali din toate orizonturile”, a declarat și Arnault Gournac.

Studioul de design Peugeot Design Lab a fost înființat în urmă cu nouă ani și a adunat peste 120 de colaborări cu parteneri externi de prestigiu, precum Airbus Helicopter, Alstom, Bombardier, Whirlpool și alții.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis studio design
stellantis designeri
marci stellantis
klaus busse