Stellantis și guvernul italian au convenit să urmărească creșterea producției anuale de automobile în Italia la un milion de unități

Stellantis și guvernul italian au convenit să urmărească creșterea producției anuale de automobile în Italia la un milion de unități
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2023

Stellantis, compania mamă a Fiat, și guvernul italian au convenit luni să urmărească creșterea producției anuale de automobile în Italia la un milion de unități, inversând tendința de scădere observată în ultimii ani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Stellantis, singurul mare producător auto din Italia, a produs mai puțin de 700.000 de vehicule în țară atât anul trecut, cât și în 2021, deoarece a fost afectat de o penurie globală de microcipuri și alte componente, scrie News.ro.

Nicușor Dan: La începutul toamnei se va circula pe Pasajul Doamna Ghica CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: La începutul toamnei se va circula pe Pasajul Doamna Ghica

Ca prim rezultat al acestui efort, grupul franco-italian a anunțat că intenționează să introducă în producție un al cincilea model la fabrica sa din Melfi, din sudul Italiei.

CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, s-a întâlnit luni, la Roma, cu ministrul italian al Industriei, Adolfo Urso, și au convenit asupra necesității de a crește producția de vehicule în țară, unde se află alte mărci ale Stellantis, inclusiv Alfa Romeo și Maserati.

Urso a declarat într-un comunicat separat, că ministerul său și producătorul de automobile își propun să semneze un acord până la sfârșitul acestei luni.

Potrivit sindicatului FIM-CISL, producția Stellantis în Italia va crește probabil la aproximativ 800.000 de unități în acest an.

Fiat Chrysler, care a fuzionat cu grupul francez PSA la începutul anului 2021, pentru a crea Stellantis, a produs ultima dată peste un milion de vehicule în Italia în 2017.

‘Sunt încrezător că... vom crea condiția ca mai întâi să inversăm tendința de scădere a volumelor de producție în următorii doi ani și apoi să construim împreună foaia de parcurs pentru a produce un milion de vehicule în Italia”, a spus Tavares.

Reducerea acordată studenților la călătoria cu trenul a fost extinsă semnificativ CITEȘTE ȘI Reducerea acordată studenților la călătoria cu trenul a fost extinsă semnificativ

Planul va lua în considerare mai mulți factori, inclusiv previziunile pieței, accesibilitatea vehiculelor, impactul reglementării Euro 7 privind emisiile și stimulentele pentru a susține competitivitatea Italiei, cum ar fi costurile cu energia, a spus grupul.

Tavares a declarat săptămâna trecută că în țările ”cu costuri mari”, precum Franța sau Italia, ar putea produce doar mașini de mare valoare, pentru a echilibra accesibilitatea pentru clienți și rentabilitatea pentru companie.

Stellantis are aproximativ 45.000 de angajați în Italia, în timp ce, conform grupului de lobby ANFIA, întreaga industrie auto are peste 270.000 de angajați în țară, direct și indirect. Industria auto reprezintă peste 5% din PIB-ul italian.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
masini
italia