Stellantis va începe să exporte în Europa de Vest vehicule comerciale ușoare fabricate în Rusia

Stellantis va începe să exporte în Europa de Vest vehicule comerciale ușoare fabricate în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2022

Producătorul auto Stellantis, care produce și vinde pe piața rusă mărcile Peugeot, Citroen, Opel, Jeep, Fiat, va începe luna viitoare să exporte în Europa de Vest vehicule comerciale ușoare fabricate în Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Stellantis, compania formată prin fuziunea dintre Fiat Chrysler și Peugeot, deține doar 1% din piața auto din Rusia, unde are o companie mixtă cu constructorul japonez Mitsubishi la Kaluga, situată la aproximativ 200 de kilometri sud-est de Moscova, scrie News.ro.

Tranzacție: Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac CITEȘTE ȘI Tranzacție: Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac

Marți, Stellantis a declarat că intenționează să înceapă exporturile de monovolume Peugeot Expert, Opel Vivaro și Citroen Jumpy în Europa de Vest, luna viitoare, deoarece producția totală de mașini Peugeot, Citroen și Opel la uzina din Kaluga s-a dublat în 2021.

Stellantis, care intenționează să înceapă producția monovolumului Fiat Scudo în Rusia până la sfârșitul anului, cu scopul de a le vinde în străinătate, vrea să transforme uzina din Kaluga într-un hub de export pentru a furniza motoare și mașini în Europa, America Latină și Africa de Nord.

Vehiculele comerciale produse în Rusia s-ar adăuga celor produse în fabricile Stelllantis din Regatul Unit și Franța, pe fondul cererii tot mai mari de camionete la nivel global.

Se estimează că creșterea vânzărilor de mașini noi în Rusia va încetini la 3,3% în acest an, de la 4,3% în 2021, din cauza lipsei globale de componente electronice, a dificultăților logistice și a costurilor mai mari, care duc la creșterea prețurilor mașinilor pentru cumpărătorii ruși.

Marți, Stellantis nu a menționat niciuna dintre aceste probleme în comunicatul său, spunând că vânzările sale globale în Rusia, piață dominată de producătorul  AvtoVaz, controlat de Renault, au crescut cu 65% anul trecut.

Luna aceasta, Washingtonul a amenințat cu sancțiuni ample pentru a descuraja Rusia să invadeze Ucraina, o mișcare negată de Moscova, care ar putea bloca accesul țării la aprovizionarea cu electronice la nivel global, punând piedici și mai mari industriei auto locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
masini
rusia