Volkswagen Group și-a atins țintele de emisii pentru 2021

Volkswagen Group și-a atins țintele de emisii pentru 2021
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 ian 2022

Constructorul german Volkswagen, atât marca principală VW, cât și grupul pe ansamblul lui, a reușit să atingă țintele de CO2 pentru 2021, conform calculelor realizate de companie. Rezultatul a fost posibil ca urmare a accelerării vânzărilor de mașini electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Grupul Volkswagen a reușit un nivel mediu al emisiilor de CO2 pe vehicul de 118,5 g/km, cu aproape 2 puncte procentuale sub ținta pe care compania o are impusă pentru anul 2021. Rezultatul a fost posibil cu ajutorul automobilelor electrice și plug-in hibrid, care au urcat la o pondere de 17,2% din totalul vânzărilor realizate de cele 12 mărci ale grupului. În total, grupul VW a reușit să vândă 472.300 automobile electrificate, în Europa (inclusiv Norvegia și Islanda), cu 64% mai multe decât în anul anterior. Comisia Europeană urmează să confirme cifrele exacte înregistrate de grup, pe baza datelor privind vânzările și emisiile oficiale ale mașinilor vândute.

„Aproape unul din cinci vehicule livrate în Europa a fost electrificat și mai mult de jumătate din totalul acestora au fost electrice. Acest lucru ne-a ajutat să reducem emisiile de CO2 ale flotei și să atingem țintele. Am reușit de asemenea să inspirăm mulți clienți pentru e-mobilitate. Ca parte din strategia NEW AUTO, vom continua să mergem consistent către electrificarea ortofoliului nostru în anii următori. În 2030, ne-am propus să avem 60% din mașini complet electrice, în Europa”, a declarat Christian Dahlheim, șeful vânzărilor întregului grup VW.

Marca VW, principalul jucător din grup care influențează emisiile medii la final de an, a reușit să obțină un scor foarte bun al emisiilor, 113 g/km, în condițiile în care ținta grupului era de 119 g/km.

Boeing investește alte 450 de milioane de dolari în compania Wisk Aero, pentru a susține dezvoltarea taxiurilor zburătoare fără pilot CITEȘTE ȘI Boeing investește alte 450 de milioane de dolari în compania Wisk Aero, pentru a susține dezvoltarea taxiurilor zburătoare fără pilot

„Faptul că ne-am depășit din nou în mod clar obiectivele de CO 2 arată cât de rapid și consecvent continuăm cu strategia ACCELERATE atunci când vine vorba de sustenabilitate și de transformarea către mobilitatea electrică. Astfel, aducem o contribuție importantă la atingerea obiectivelor climatice de la Paris. Anul acesta mergem și mai departe cu noile noastre modele”, a spus CEO-ul Volkswagen, Ralf Brandstätter.

Marca VW a livrat 369.000 de mașini electrificate (+73% față de 2020) din care 106.000 au fost PHEV (+33%) și 263.000 de vehicule complet electrice (+97% ). Marca și-a dublat astfel livrările de mașini electrice față de anul precedent.

În 2020, grupul VW a avut 99,9g/km, un rezultat mai bun decât țintele impuse, însă valoarea a fost mai mică decât în 2021, ca urmare a sistemului diferit de calcul. În anul anterior, s-a folosit metoda de calcul NEDC, acum fiind utilizată deja WLTP. Mai mult, mașinile electrice și hibrid au fost contorizate diferit în cei doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
tinte emisii vw
emisii co2 europa