Stellantis va investi până la 200 de milioane de euro în fabrica Mirafiori, sediul istoric al mărcii Fiat

Stellantis va investi până la 200 de milioane de euro în fabrica Mirafiori, sediul istoric al mărcii Fiat
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2023

Producătorul auto Stellantis va investi până la 200 de milioane de euro pentru a se asigura că fabrica sa italiană Mirafiori, sediul istoric al mărcii Fiat și cea mai veche fabrică auto din Europa, rămâne una dintre locațiile sale principale pentru ceea ce numește programul său ”campus verde”, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mirafiori, care se află în Torino, va fi, alături de Poissy în Franța și Russelsheim în Germania, parte a unui plan care vizează transformarea facilităților de top ale Stellantis în noi baze neutre în privința carbonului pentru proiectarea, cercetarea și dezvoltarea și funcțiile centrale ale grupului, scrie News.ro.

Profit News TV va organiza Maratonul Imobiliar, cu cei mai importanți jucători de pe piața din România CITEȘTE ȘI Profit News TV va organiza Maratonul Imobiliar, cu cei mai importanți jucători de pe piața din România

”Ne regândim clădirile emblematice pentru a răspunde mai bine la noile noastre moduri hibride de lucru, deoarece un număr semnificativ dintre colegii noștri profită de lucrul flexibil la distanță, contribuind în același timp la reducerea amprentei de carbon a companiei”, a declarat Xavier Chéreau, Director pentru Resurse Umane și Transformare al Stellantis.

Proiectul Mirafiori va fi finalizat până în 2025. Acesta va găzdui cel puțin 10.000 de lucrători ai Stellantis, au declarat sindicatele într-un comunicat, după întâlnirea cu Chéreau la Torino.

Aproximativ 60% dintre acești lucrători vor fi ingineri, a spus Chereau, potrivit unui purtător de cuvânt al Stellantis.

Investiția totală este greu de cuantificat, dar ar putea ajunge la 200 de milioane de euro (218 milioane de dolari), a adăugat Chéreau, după ce Stellantis a declarat mai devreme că va face o investiție ”de trei cifre” în milioane de euro.

Gianluca Ficco, de la sindicatul UILM, a declarat că anunțul de luni este o dovadă tangibilă a angajamentului Stellantis de a investi în Italia și de a continua tranziția energetică.

Stellantis a anunțat anul trecut că investește în Mirafiori pentru a crește producția de transmisii eDCT (transmisii electrificate cu dublu ambreiaj) și pentru a face din uzină principalul hub al grupului pentru așa-numita afacere ”economie circulară”, concentrându-se pe recondiționarea și dezmembrarea vehiculelor și reutilizarea componentelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
fiat