ULTIMA ORĂ Renault anunță înființarea companiei Horse, care cuprinde și o parte din uzina Dacia din România

ULTIMA ORĂ Renault anunță înființarea companiei Horse, care cuprinde și o parte din uzina Dacia din România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 iul 2023

Renault a anunțat că noua companie Horse, „lider în domeniul tehnologiei sistemelor de propulsie, este de acum pe deplin operațională și pregătită să reinventeze motorizările pe combustie”. Compania a început încă de la sfârșitul anului trecut separarea de Uzina Dacia din Mioveni și va cuprinde fabrici de motoare și cutii de viteze din mai multe țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua companie Horse, parte a Renault Group, a fost înființată începând cu 1 iulie 2023, anunță compania franceză care va deține doar o parte din această nouă divizie. România nu a reușit să câștige sediul central al companiei, acesta fiind stabilit la Madrid. Activitatea industrială și de cercetare a Horse se desfășoară în 7 țări (România, Argentina, Brazilia, Chile, Portugalia, Spania și Turcia).

FOTO Ministrul Turismului a plecat cu trenul către litoral: O opțiune foarte bună CITEȘTE ȘI FOTO Ministrul Turismului a plecat cu trenul către litoral: O opțiune foarte bună

Potrivit Renault, „HORSE preia expertiza și activele industriale ale Renault Group în domeniul dezvoltării, producției și furnizării viitoarei generații de sisteme de propulsie termice și hibride cu emisii scăzute de carbon”.

Horse va avea 9.000 de salariați (foști angajați ai Renault Group), care lucrează în 8 uzine cu o capacitate de producție de 3,2 milioane de unități anual. Ea dispune totodată de 3 centre R&D, cu o prezență în 7 țări (România, Argentina, Brazilia, Chile, Portugalia, Spania și Turcia).

Din momentul lansării, Horse va fi un furnizor global de sisteme de propulsie, dezvoltând tehnologii cu emisii scăzute de carbon. Noua companie va fi furnizor pentru Renault, Dacia, dar și Nissan și Mitsubishi Motors Company. În viitor, HORSE va putea oferi tehnologii de sisteme de propulsie și altor companii auto. Compania va oferi o gamă completă de tehnologii de cel mai înalt nivel în domeniul motoarelor, cutiilor de viteze, sistemelor hibride (xHEV) și al bateriilor. Sistemele de propulsie HORSE vor putea integra toate tipurile existente sau alternative de combustibili sau surse de energie (e-fuel, hidrogen GPL,CNG, etanol etc.).

Sfaturi de la stewardese - Cum să nu ai probleme cu avionul CITEȘTE ȘI Sfaturi de la stewardese - Cum să nu ai probleme cu avionul

"În 2040, vehiculele pe combustie și hibride vor continua să reprezinte peste 50% din vânzările globale. HORSE va fi un deschizător de drum pe această piață cu tehnologia și cu soluțiile sale de propulsie cu emisii scăzute de carbon. Pentru noi este o experiență unică și o mare sursă de mândrie colectivă să contribuim la crearea unei companii de o asemenea anvergură. Salariații HORSE din întreaga lume sunt pregătiți să facă din această companie o adevărată referință la nivel internațional în domeniul tehnologiei sistemelor de propulsie termice și hibride”, a declarat noul șef al Horse, Patrice Haettel.

Compania Horse, parte a Group Renault, urmează să constituie un joint-venture cu Aurobay, subsidiara similară a chineizlor de la Geely, în timp ce Aramco încă „evaluează o investiție strategică în această companie”.

„Aramco, care a semnat o scrisoare de intenție cu Renault Group și Geely pe 2 martie 2023, evaluează o investiție strategică  în această nouă companie specializată în tehnologii de propulsie. Investiția Aramco ar urma să susțină creșterea companiei și să contribuie la activitățile cheie de cercetare și dezvoltare privind soluțiile de combustibili sintetici și tehnologiile bazate pe hidrogen de generație următoare”, se arată în anunțul Renault.

Renault mai spune că noua companie va putea vinde sisteme de propulsie și altor constructori de automobile și este deschisă pentru a primi noi acționari și parteneri interesați să colaboreze în domeniul motoarelor termice cu emisii scăzute de carbon.

Vânzările și producția Nissan, în creștere, în pofida unei pierderi importante în China CITEȘTE ȘI Vânzările și producția Nissan, în creștere, în pofida unei pierderi importante în China

Uzinele Horse, Geely și Aurobay vor avea împreună capacitatea de a produce anual peste 5 milioane de motoare și sisteme de transmisie. Noua companie va avea o cifră de afaceri de peste 15 miliarde de Euro și va dispune de 19.000 de angajați (din care 9.000 din cadrul HORSE).

La nivel global, ea va dispune de 22 situri de producție (uzinele Geely și Aurobay din China și Suedia) și uzinele și centrele R&D ale Renault Group / HORSE (din România, Portugalia, Spania, Turcia și America de Sud).

Noua companie Horse - Aurobay urmează să fie creată în "săptămânile următoare".

viewscnt
Afla mai multe despre
horse
renault
dacia
uzina mioveni