SUA nu renunță la tarifele vamale suplimentare de 15% pentru avioanele Airbus

SUA nu renunță la tarifele vamale suplimentare de 15% pentru avioanele Airbus
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2020

Guvernul Statelor Unite a anunțat miercuri că va menține tarifele vamale suplimentare de 15% pentru avioanele Airbus și de 25% pentru alte produse din UE, în pofida măsurilor luate de blocul comunitar pentru rezolvarea disputei de 16 ani privind subvențiile ilegale din domeniul aviatic, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UE nu a luat măsurile necesare pentru a respecta deciziile Organizației Mondiale a Comerțului, iar Washingtonul va iniția un nou proces pentru a încerca să ajungă la o soluție pe termen lung, a afirmat Robert Lighthizer, reprezentantul american pentru Comerț (USTR).

FOTO Skoda a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric ENYAQ iV CITEȘTE ȘI FOTO Skoda a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric ENYAQ iV

Acesta a adăugat că va fi modificată lista produselor europene afectate, în valoare de 7,5 miliarde de dolari, pentru a fi scoase anumite bunuri din Marea Britanie și Grecia, urmând să fie adăugată o sumă echivalentă din Germania și Franța, scrie Agerpres.

Comisarul european pentru Comerț, Phil Hogan, a declarat că va continua discuțiile cu Lighthizer pentru a ajunge la o soluție, și a apreciat că actuala încetinire economică subliniază urgența încheierii conflictului.

Statele Unite au impus din octombrie 2019 tarife vamale suplimentare de 10% pentru avioanele Airbus și de 25% pentru produse din UE, inclusiv whisky din Scoția și Irlanda, vin din Franța și brânzeturi din diverse regiuni. Ulterior, tarifele vamale suplimentare pentru avioanele Airbus au fost majorate la 15%. Cele mai afectate țări sunt Spania, Germania, Franța și Marea Britanie (care produc avioane și componente Airbus), dar taxele au afectat, în măsură mai mică, și restul economiilor de pe piața unică europeană, ceea ce a dus la noi tensiuni între SUA și blocul comunitar.

Oficialii OMC au apreciat că împrumuturile preferențiale acordate Airbus pentru dezvoltarea modelelor A350 și A380 au provocat un prejudiciu pentru SUA evaluat la 7,5 miliarde de dolari. În consecință, Washingtonul poate riposta prin introducerea unor tarife vamale suplimentare pentru produse europene cu aceeași valoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
taxe
airbus