FOTO Kia lansează al 9-lea SUV, Sonet, foarte mic și foarte iefitin

FOTO Kia lansează al 9-lea SUV, Sonet, foarte mic și foarte iefitin
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 aug 2020

Kia Motors  a lansat încă un SUV, unul de mici dimensiuni care va fi produs în India și vândut la nivel global. Noul model se cheamă Sonet și are dimensiuni comparabile cu Renault Kwid, modelul care a stat la baza primei Dacia electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Kia pare că vrea să câștige competiția dintre mărci la capitolul „cele mai multe SUV-uri din gamă”, lansând un nou model, Sonet, un crossover de mici dimensiuni, cu o lungime de sub 4 metri, comparabil cu Renault Kwid, exact modelul care a fost folosit de Renault pentru a dezvolta prima Dacia electrică, Dacia Spring. Prețul cu care este vândut noul crossover este de aproximativ 8.000 de euro, versiunea de bază.

Pe piața din India există o reală bătălie pentru piața de SUV-uri ieftine și bine echipate, în contextul în care India nu este doar o piață cu un potențial enorm, ci și una cu o putere de cumpărare foarte mică. În aceste condiții, producătorii face eforturi uriașe pentru a produce automobile cu trăsături de SUV, pentru că sunt cerute, dar sunt nevoiți să se limiteze la dimensiunile și prețurile potrivite pentru această piață. În plus, Jumătate din cota de piață este controlată de Suzuki și partenerii de la Maruti.

ANALIZĂ Piața auto din România: creștere puternică a cererii pentru electrice și hibride CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața auto din România: creștere puternică a cererii pentru electrice și hibride

Kia Sonet este al nouălea SUV/crossover din portofoliul global al mărcii, dar și cel mai mic. Are 3,95 metri lungime, motoare economice, cu versiuni de 1.2 și 1.0 litri pe benzină și 1.5 litri diesel, alături de o cutie automată cu șase trepte sau o cutie manuală inteligentă, și un interior modern, cu un display de 10 inci pentru infotainment. Tehnologia de conectare dispune de comenzi vocale, plus alte tehnologii de asistență. Sistemul audio este Bose, cu șapte boxe, iar scaunele sunt ventilate, ca la mărcile premium.

Mașina va intra în rețeaua comercială din India în curând, însă va fi exportată și pe celelalte piețe ale mărcii Kia.

„Kia Motors continuă să fie recunoscută la nivel global prin produsele sale care oferă un design rafinat și calitate de nivel înalt, împreună cu „Puterea de a surprinde”. Tot ce este legat de noul Sonet este unic Kia și este sigur că va încânta atât șoferul, cât și pasagerii”, a declarat Ho Sung Song, președinte al Kia Motors Corp.

FOTO Kia lansează al 9-lea SUV, Sonet, foarte mic și foarte iefitin

FOTO Kia lansează al 9-lea SUV, Sonet, foarte mic și foarte iefitin
viewscnt
Afla mai multe despre
kia sonet
kia suv
crossover clasa a