TABEL Noi scumpiri. Unde se mai poate cumpăra benzină mai ieftină de 7 lei/l

TABEL Noi scumpiri. Unde se mai poate cumpăra benzină mai ieftină de 7 lei/l

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 21 iun 2024

Șoferii bucureșteni mai pot cumpăra vineri dimineață benzină mai ieftină de 7 lei/l doar în 3 stații Petrom și în stațiile Lukoil, în urma deciziilor de joi ale liderului pieței, OMV Petrom, și ale Mol de joi după-amiază de a scumpi carburanții cu 5 bani/l. Motorina a sărit de 7 bani/l în toate stațiile din capitală încă din urmă cu 2 zile, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În ultima săptămână, OMV Petrom a majorat cu 15 bani/l prețul motorinei și cu 9 bani/l pe cel al benzinei.

În urma scumpirilor de astăzi, prețul benzinei standard (6,96-7,03 lei/l) se situează cu 9-13 bani sub prețul motorinei (7,09-7,12 lei/l) în stațiile Petrom. Compania mai vinde benzină mai ieftină de 7 lei/l doar în trei stații din capitală (doctor Herescu, Jiului și Petrom City).

CNAIR prelungește restricțiile pentru mașinile de mare tonaj, din cauza caniculei CITEȘTE ȘI CNAIR prelungește restricțiile pentru mașinile de mare tonaj, din cauza caniculei

Și în stațiile OMV situația este asemănătoare, un litru de benzină standard costând 7,08-7,12 lei, iar unul de motorină, 7,17-7,20 lei.

Prețurile vor scăde temporar și vor reveni la nivelurile de joi dimineață în weekend, când în 123 stații Petrom sunt practicate prețuri promoționale reduse cu 5 bani/l la carburanții standard.

În perioada 15 iunie – 31 iulie 2024, în 123 din stațiile Petrom, se pot cumpăra carburanți standard mai ieftini cu 5 bani/l și benzină și motorină extra cu 10 bani/l.

Reducerea se aplică direct în prețul de la pompă, în fiecare weekend din perioada campaniei, în intervalul vineri, ora 23:00 – duminică ora 23:00. 

Dacă Lukoil va adopta în următoarele ore, așa cum ne-a obișnuit, o decizie similară, de a scumpi carburanții cu 5 bani/l, vor mai fi numai 8 stații Lukoil în București în care prețul benzinei se va situa sub 7 lei/l.

Vânzările de automobile în Europa au scăzut. România a raportat un avans de 14,7% CITEȘTE ȘI Vânzările de automobile în Europa au scăzut. România a raportat un avans de 14,7%

La începutul lunii august 2023, prețul benzinei era aproape identic cu cel al motorinei, după care, în urma evoluției cererii sezoniere, atât locale, cât și continentale și regionale, în luna noiembrie, diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a atins un maxim de peste 75 de bani/l.

În urmă cu 2 ani, însă, în luna octombrie 2022, aceasta se situase și la peste 1,5 lei/l.

România este importatoare netă de motorină și exportatoare netă de benzină.

Cotațiile țițeiului Brent se situau vineri dimineață la 85,6 dolari/baril, cel mai ridicat nivel al ultimelor 50 de zile.

Restricții de trafic din cauza caniculei CITEȘTE ȘI Restricții de trafic din cauza caniculei

Ca urmare a politicii fiscale a Guvernului, de la 1 iulie, benzina se va scumpi cu 43 bani/l, iar motorina cu 40 bani/l. Asta după ce, din același motiv de politică fiscală, benzina s-a scumpit cu 29 bani/l, iar motorina, cu 26 bani/l, în prima zi a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzină
motorină
ieftiniri
omv
petrom
mol
rompetrol
lukoil