Taxify, concurentul Uber în București, a încheiat o înțelegere cu operatorul chinez de ridesharing Didi, corespondentul Uber din China, cu care va ataca și piața din România

Taxify, concurentul Uber în București, a încheiat o înțelegere cu operatorul chinez de ridesharing Didi, corespondentul Uber din China, cu care va ataca și piața din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 aug 2017

Didi Chuxing, corespondentul Uber din China, a încheiat un parteneriat cu startup-ul estonian Taxify pentru extinderea serviciilor de ridesharing în Europa și Africa. Compania chineză va investi în Taxify și va colabora cu rivalul european al Uber în cele 18 piețe în care acesta din urmă este prezent, inclusiv în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Taxify, companie fondată în 2013, furnizează, prin intermediul unei aplicații pentru mobil, servicii de ridesharing în 18 țări din Europa și Africa, printre care România, Ungaria, Țările Baltice și Nigeria.  

Aplicația Taxify a fost lansată în vara anului trecut în România, deocamdată doar în București, unde concurează cu startup-ul american Uber.

Aplicația a fost lansată în Estonia, în urmă cu 4 ani.

Sute de taximetriști protestează pe străzile din Croația împotriva Uber, în plin sezon turistic CITEȘTE ȘI Sute de taximetriști protestează pe străzile din Croația împotriva Uber, în plin sezon turistic

Didi Chuxing nu a prezentat detalii cu privire la planurile de investiții în compania estoniană, însă a precizat că parteneriatul va contribui la conectarea serviciilor de transport oferite prin smartphone în Asia, Europa și Africa.

Compania a preluat, în urmă cu un an, operațiunile Uber din China, punând capăt unei rivalități costisoare pentru ambii jucători.

Didi s-a extins agresiv și pe piețele din afara Chinei, încheiind parteneriate cu mai mulți concurenți ai Uber, precum Lyft (SUA) și Ola (India).

În aprilie, compania a atras o finanțare de 5,5 miliarde dolari de la investitori. Operațiunea a evaluat Didi la circa 50 miliarde dolari, compania fiind propulsată pe locul al doilea în topul celor mai valoroase startup-uri din lume, după Uber.

Printre acționarii Didi se numără giganții din domeniul internetului Alibaba, Tencent și Baidu, dar și Uber, care deține o participație de 20% la subsidiara Didi China.

viewscnt
Afla mai multe despre
didi chuxing
taxify
parteneriat
investitie
uber
ridesharing