Tesla a crescut masiv producția și livrările Model 3 în trimestrul 3 din 2018

Tesla a crescut masiv producția și livrările Model 3 în trimestrul 3 din 2018
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 oct 2018

Tesla a produs peste 80.000 de automobile în trimestrul 3, cu 50% mai multe decât în trimestrul 2, potrivit datelor publicate de companie. Numărul unităților Model 3 a urcat la 53.239.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla a reușit să fabrice 53.239 unități Model 3, acesta fiind cel mai important model al mărcii, cu o pondere de 66% în totalul producției din intervalul iulie - septembrie. Numărul automobilelor Model S și Model X produse s-a ridicat la 26.903. Situația livrărilor este comparabilă, fiind livrate și o parte din vehiculele produse anterior. Au fost expediate 83.500 vehicule, din care 55.840 de exemplare Model 3 și numai 14.470 Model S și 13.190 Model X. Creșterea livrărilor a fost atât de mare, încât a ajuns să fie aproximativ 80% din totalul livrărilor Tesla din acest an. Volumul Model 3 este dublu față de intervalul ianuarie - iunie, adică primele două trimestre adunate. 

ULTIMA ORĂ Elon Musk se retrage din postul de președinte al CA Tesla, amendă de 40 milioane dolari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Elon Musk se retrage din postul de președinte al CA Tesla, amendă de 40 milioane dolari

Potrivit Tesla, alte circa 8.000 de vehicule se află în tranzit către clienți, la finalul trimestrului, ele urmând să fie livrate în trimestrul 4. Tesla își menține ținta de 100.000 de autoturisme livrate în 2018.

Elon Musk, CEO-ul și președintele companiei, declarase cu puțin timp în urmă că Tesla s-a mutat din iadul producției în iadul livrărilor, cu referire la dificultățile pe care le are în a controla procesul de transport al mașinilor către clienți. Săptămâna aceasta, Musk a primit cea mai mare lovitură de când conduce Tesla, el fiind obligat de SEC (comisia americană pentru piețe de capital) să semneze un acord prin care se obligă să renunțe la poziția de președinte Tesla, pentru a scăpa de acuzațiile de fals aduse în cazul „delistării” companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk
model 3
productie tesla