Aston Martin vrea să se listeze la bursa din Londra la o evaluare de 5,6 miliarde de dolari

Aston Martin vrea să se listeze la bursa din Londra la o evaluare de 5,6 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2018

Producătorul britanic de automobile de lux Aston Martin a anunțat miercuri un preț țintă al acțiunilor pentru debutul său la bursă de 19 lire sterline pe unitate, care ar conferi companiei o evaluare de 5,6 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, care a obținut anul trecut primul profit după 2010 și care a intrat în faliment de șapte ori în istoria sa, urma să înceapă miercuri tranzacții condiționate la bursa din Londra, scrie News.ro.

Acționarii existenți ai Aston Martin scot la vânzare 25% din acțiunile companiei, rezultând o capitalizare de piață de 4,33 de miliarde de lire sterline (5,63 de miliarde de dolari).

Federația Patronală Petrol și Gaze: Noile amendamentele aduse legii offshore vor avea un impact negativ semnificativ asupra industriei și vor descuraja investițiile din Marea Neagră CITEȘTE ȘI Federația Patronală Petrol și Gaze: Noile amendamentele aduse legii offshore vor avea un impact negativ semnificativ asupra industriei și vor descuraja investițiile din Marea Neagră

Aston Martin țintea inițial un interval de preț de 17,5 lire-22,5 lire pe acțiune, dar a anunțat luni că a restrâns acest interval la 18,5 lire-20 de lire pe acțiune și că a atras un interes suficient din partea investitorilor pentru ca toate acțiunile să fie vândute la acest nivel.

O sursă apropiată situației a declarat că prețul a coborât la nivelul inferior al acestui interval din cauza îngrijorării investitorilor legate de riscul lansării de noi modele. Aston Martin intenționează să lanseze câte un nou model de bază în fiecare an, în perioada 2016-2022.

În urma listării la bursă, Aston Martin ar putea intra la limită în indicele FTSE 100, urmând să fie primul producător britanic care ar reuși acest lucru după Jaguar.

Aston Martin vinde aproximativ un sfert din acțiunile existente, nu emite acțiuni noi, ceea ce înseamnă că nu va atrage fonduri noi ca rezultat direct al listării.

Principalii proprietari ai Aston Martin sunt firma italiană de investiții Investindustrial și un grup de investitori din Kuwait.

viewscnt
Afla mai multe despre
aston martin
bursa