Tesla a finalizat extinderea capacității de producție la fabrica sa din Shanghai

Tesla a finalizat extinderea capacității de producție la fabrica sa din Shanghai
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2022

Tesla a finalizat extinderea capacității de producție la fabrica sa din Shanghai, China, și va testa liniile de producție pentru modernizare în perioada 19 septembrie - 30 noiembrie, conform unui comunicat oficial, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Anterior, Reuters anunțase că Tesla are ca obiectiv producerea a aproximativ 2.200 de unități Model 3 și Model Y pe săptămână la uzina din Shanghai, pentru a face față cererii, scrie Agerpres.

Consiliul Concurenței a calculat - Cu cât s-au scumpit benzina și motorina de la începutul anului CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a calculat - Cu cât s-au scumpit benzina și motorina de la începutul anului

Tesla nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta informația. China este a doua mare piață a Tesla.

În noiembrie anul trecut, publicația Beijing Daily anunța că producătorul auto american intenționează să investească până la 1,2 miliarde de yuani (170 milioane de dolari) pentru extinderea capacității de producție la fabrica sa din Shanghai, ceea ce-i va permite să facă încă 4.000 de angajări.

Luni, Tesla a informat că își extinde canalele de vânzări în China într-un ritm normal, ca răspuns la informațiile Reuters că ar lua în considerare închiderea unor showroom-uri din orașe cum ar fi Beijing, unde traficul a scăzut din cauza restricțiilor.

Asociația Constructorilor de Automobile din China (CPCA) estimează că în 2022 un număr record de șase milioane de automobile electrice ar urma să fie vândute în China, pe fondul exploziei cererii pentru automobile curate.

Noua prognoză marchează o dublare față de cele 2,99 milioane de vehicule electrice înmatriculate în 2021 în China, ceea ce scoate în evidență creșterea semnificativă a cererii pentru autoturisme curate în China și provocările pentru constructorii tradiționali în a se adapta la o piață care devine rapid una verde.

Autoritățile centrale și locale din China au luat măsuri pentru a ajuta industria auto să își revină după restricțiile și carantinele care au afectat vânzările la începutul anului. În mai, Guvernul de la Beijing a redus cu 50% taxele la achiziționarea unui autoturism cu emisii reduse în timp ce autoritățile municipale au venit și ele cu subvenții și stimulente pentru a-i convinge pe cumpărători să se orienteze spre un vehicul cu emisii reduse. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
shanghai