Tesla a început anul cu vânzări și producție trimestriale record

Tesla a început anul cu vânzări și producție trimestriale record
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 apr 2017

Tesla a început anul cu cele mai bune rezultate trimestriale privind vânzările și producția de automobile, depășind estimările analiștilor. Compania condusă de miliardarul vizionar Elon Musk a livrat peste 25.000 de vehicule în primele trei luni din 2017, în creștere cu 69% comparativ cu intervalul similar al anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aproximativ 13.450 dintre mașinile vândute au fost Model S, în timp ce livrările de SUV-uri Model X s-au ridicat la circa 11.550 unități. Alte 4.650 de mașini se află în tranzit către viitorii proprietari și vor fi incluse în rezultatele pentru trimestrul al doilea.

Analiștii estimau vânzări între 23.000 și 24.500 de mașini în primul trimestru.

Șeful Tesla spune că va soluționa criza energetică din Australia de Sud în 100 de zile CITEȘTE ȘI Șeful Tesla spune că va soluționa criza energetică din Australia de Sud în 100 de zile

Producția de vehicule s-a situat la 25.418 unități, de asemenea un număr record trimestrial pentru compania din Palo Alto, California. În primele trei luni din 2016, Tesla a produs 15.510 de mașini.

Conform proiecțiilor înaintate de Musk, producția anuală de mașini ar urma să urce la o jumătate de milion de vehicule în 2018, de la 76.000 de vehicule în 2016.

Model 3, care se anunță a fi cea mai accesibilă mașină electrică a Tesla, cu un preț de pornire anunțat la 35.000 dolari, va intra în producție în luna iulie. Luna trecută, compania a atras 1,2 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni și obligațiuni convertibile în vederea susținerii producției pentru noul model.

Model 3 este esențial pentru strategia lui Musk de a transforma Tesla dintr-un producător de automobile de lux într-o companie care oferă mașini electrice destinate publicului larg.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini
productie
vanzari