Tesla a început noi defrișări

Tesla a început noi defrișări
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 nov 2022

După ce a trecut cu bine de conflictele cu activiștii și de pretențiile autorităților germane, pentru a construi uzina de automobile din Grunheide, Elon Musk începe o nouă bătălie cu Tesla, pentru a defrișa alte zeci de hectare din pădurea din apropierea Berlinului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla a început demersurile pentru a construi noi facilități de producție, situate în același loc cu fabrica de mașini. Pentru a putea începe lucrările, compania americană are nevoie de teren liber, iar acesta trebuie să fie defrișat.

Este o procedură care va crea noi probleme lui Elon Musk, pentru că activiștii germani se pregătesc să înceapă noi proteste.

Potrivit presei germane, utilajele constructorilor au intrat deja în pădurea pe care o deține Tesla, pentru a pune la pâmânt circa 70 de hectare necesare extinderii uzinei. În noile clădiri ar urma să fie desfășurate și activități de logistică și depozitare, după cum au transmis reprezentanții Tesla. Nu este exclus ca proiectul fabricii de baterii, suspendat pentru moment, să fie și el repornit.

Acordul UE pentru interzicerea motoarelor cu combustie lasă loc pentru e-combustibili și pentru o răzgândire CITEȘTE ȘI Acordul UE pentru interzicerea motoarelor cu combustie lasă loc pentru e-combustibili și pentru o răzgândire

Autoritățile germane au dat deja toate avizele și aprobările pentru noua construcție, guvernul federal fiind nerăbdător să vadă investiția americanilor dusă la bun sfârșit. Mai sunt însă necesare unele aprobări ale administrației locale, care s-ar putea bloca din motive de mediu, în special din cauza consumului prea mare de apă și a impactului asupra faunei din regiune.

Uzina Tesla din apropiere de Berlin a început deja producția la începutul acestui an, iar în ultimele luni a reușit să crească ritmul de asamblare, depășind problemele din primele luni. La începutul lui octombrie, după șase luni de la debutul producției, uzina din Grunheide a depășit pragul de 2000 de automobile pe săptămână, conform anunțului oficial al companiei.

Următoarea țintă de productivitate este de 5.000 de autoturisme pe săptămână, care ar trebui să fie atinsă în prima parte a anului viitor, iar ținta finală este de 500.000 de automobile pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla germania
uzina tesla
fabrica model y