Primăria Capitalei încheie cu CFR un parteneriat pentru realizarea trenului urban și metropolitan București-Ilfov

Primăria Capitalei încheie cu CFR un parteneriat pentru realizarea trenului urban și metropolitan București-Ilfov
scris 31 oct 2022

Primăria municipiului București încheie cu CFR SA un parteneriat privind realizarea proiectului de introducere a unui tren urban și metropolitan. În acest sens, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) are, spre aprobare, o hotărâre prin carte avizează protocolul cu CFR SA. Consiliul de Administrație al CFR a aprobat deja protocolul, în 13 octombrie.

Protocolul de colaborare dintre Municipiul București și Compania Națională de Căi Ferate "CFR" - SA privind pregătirea si implementarea proiectului "Introducerea și, ulterior, dezvoltarea serviciilor de tren urban și metropolitan București-llfov", având ca primă etapă "Dezvoltarea serviciilor de tren urban pe semi-inelul feroviar de nord" este supus votului consilierilor generali în ședința de luni, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Avem o piață care și-a pierdut din optimismul general în urma unor rezultate destul de dezamăgitoare. „Winter is coming” putem spune despre aceste raportări CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Avem o piață care și-a pierdut din optimismul general în urma unor rezultate destul de dezamăgitoare. „Winter is coming” putem spune despre aceste raportări

Protocolul propus de municipalitate companiei feroviare prevede sprijin de specialitate acordat de către părțile implicate, corelarea proiectelor derulate de Primărie și CFR SA pentru evitarea dublei finanțări, precum și inițierea unor demersuri in vederea includerii intervențiilor și investițiilor necesare atingerii obiectivului general al Protocolului în documente strategice precum strategii regionale, strategii naționale, memorandumuri, master-planuri de transport, planuri investiționale, programe de investiții  sau bugete.

Conform referatului de aprobare privind protocolul de colaborare cu CFR, Municipiului București prin Direcția Generală Investiții, a demarat acțiunile pregătitoare pentru proiectului privind dezvoltarea serviciilor de tren urban pe semi-inelul feroviar de nord, fiind vizate ca trasee prioritare:  București Gara de Nord - București Obor, București Gara de Nord - București Vest și București Vest-București Obor.
Protocolul de colaborare a fost aprobat în Consiliul de Administrație al CFR - S.A. prin hotărârea nr. 174/13. 10.2022

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
cfr
tren