Tesla a produs primul pickup Cybertruck

Tesla a produs primul pickup Cybertruck
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 iul 2023

Tesla a anunțat oficial că a scos de pe liniile de fabricație primul pickup Cybertruck și urmează să demareze astfel producția de serie. Modelul a fost prezentat, sub forma unui concept, pentru prima dată de Elon Musk în urmă cu patru ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pickup-ul electric Tesla Cybertruck a ajuns în sfârșit în faza de producție, primul exemplar fiind asamblat în uzina din Tesla a companiei. „Primul Cybertruck construit la Giga Texas!”, a transmis compania, împreună cu o fotografie în care apar zeci de angajați ai uzinei.

Musk: Fluxul de numerar al Twitter rămâne negativ din cauza înjumătățirii veniturilor din publicitate CITEȘTE ȘI Musk: Fluxul de numerar al Twitter rămâne negativ din cauza înjumătățirii veniturilor din publicitate

Pickup-ul a înregistrat întârzieri mari față de programul anunțat inițial, el având aproximativ 10 ani de la prima idee anunțată de Elon Musk și aproximativ șase ani de la prima apariție a unei schițe. Prima dată confirmată de șeful Tesla a fost 2019, însă pandemia și evoluția dificilă a pieței auto, inclusiv a celei de mașini electrice, din cauza crizei de componente, au amânat startul producției. Apoi a fost vehiculată ca dată de start a producției 2021, însă și aceasta a fost amânată.

Abia în acel an Tesla a comandat utilajul numit Giga Press, destinat turnării componentelor uriașe de caroserie ale acestui pickup.

Tesla a confirmat participarea la Salonul Auto IAA din Munchen CITEȘTE ȘI Tesla a confirmat participarea la Salonul Auto IAA din Munchen

Trăsăturile anunțate ale noului model Tesla țin, pe de o parte, de autonomia care ar trebui să urce undeva la 500 de kilometri, dar cu o versiune de vârf care poate ajunge la 1000 km, de performanțele utilitare, care ar trebui să fie comparabile cu cele ale unui pickup clasic, dar și de designul atipic pe care Elon Musk l-a ales pentru acest automobil, unul extrem de criticat de unii și apreciat de alții. Aspectul a fost descris ca fiind inspirat din filmul Blade Runner și de automobilul Lotus Esprit, pe care l-a folosit James Bond într-unul din filmele sale.

Și caroseria este una mai puțin obișnuită, având o grosime și o compoziție specială, una care ar fi trebuit să determine caracteirstici de mașină blindată.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla cybertruck
elon musk