Tesla obține aprobarea pentru a începe producția în China

Tesla obține aprobarea pentru a începe producția în China
scris 17 oct 2019

Tesla a fost adăugată pe lista producătorilor auto aprobați, a anunțat joi Ministerul Industriei din China, grupul american obținând astfel certificatul necesar pentru a începe producția în statul asiatic, transmite Reuters.

În 2018, Tesla a semnat un acord cu autoritățile chineze pentru construcția unei fabrici la Shanghai, numită "Gigafactory" - prima unitate a producătorului situată în afara SUA. Aici ar urma să fie produse 500.000 de vehicule pe an, după finalizarea construcției, prevăzută în 2020. Șeful Tesla, Elon Musk, a estimat că uzina va costa aproximativ două miliarde de dolari, iar proiectul va fi finanțat prin obligațiuni locale, scrie Agerpres.

FOTO Primele fotografii și informații despre noua Toyota Yaris CITEȘTE ȘI FOTO Primele fotografii și informații despre noua Toyota Yaris

"Mașini accesibile trebuie să fie produse pe același continent ca al clienților. Uzina Shanghai Giga va produce versiuni accesibile ale modelului 3/Y pentru China", a scris Musk pe Twitter.

În faza inițială, Tesla va produce mașinile sale Model 3 și Model Y la Shanghai, capacitatea anuală urmând să ajungă la 250.000 de vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
china