Tesla pierde 13 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră după ce Elon Musk a scris pe Twitter că prețul acțiunilor...este prea mare

Tesla pierde 13 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră după ce Elon Musk a scris pe Twitter că prețul acțiunilor...este prea mare
scris 2 mai 2020

Acțiunile producătorului de automobile electrice Tesla au scăzut vineri cu 9%, după ce directorul general Elon Musk a scris pe Twitter că prețul acestora este prea mare, transmite Reuters.

”Prețul acțiunilor Tesla este prea mare”, a scris Musk pe Twitter, într-unul dintr-o serie de mesaje neobișnuite, inclusiv unul în care a citat fragmente de imnul național al Statelor Unite și a afirmat că își va vinde aproape toate bunurile fizice, scrie News.ro.

Nissan și-a trimis un reprezentant nou în board-ul Renault. Fostul COO al Nissan și-a dat demisia CITEȘTE ȘI Nissan și-a trimis un reprezentant nou în board-ul Renault. Fostul COO al Nissan și-a dat demisia

Declinul acțiunilor a șters circa 13 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a Tesla și aproape 3 miliarde de dolari din valoarea participației deținută de Musk la companie. Cu toate acestea, prețul acțiunilor Tesla este cu aproape 50% peste nivelul consemnat la începutul lunii aprilie.

La peste două ore după publicarea tweeturilor, Tesla nu a răspuns solicitărilor de comentarii. Twitter a refuzat să comenteze.

Publicația Wall Street Journal a relatat că Musk a răspuns unui email în care a fost întrebat dacă glumește sau dacă tweetul a fost aprobat înainte de a-l publica afirmând :”Nu”.

Nu este prima oară când Musk a publicat tweeturi provocatoare. În august 2008, Musk a scris pe Twitter că a asigurat finanțarea pentru o posibilă retragere de la bursă a Tesla, anunț care a dus la proces de fraudă intentat de Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare. Musk a încheiat un acord cu SEC, acceptând plata unei amenzi de 20 de milioane de dolari și aprobarea tweeturilor care includ informații importante despre companie de către un avocat al Tesla.

Luna trecută, un judecător federal a afirmat că Tesla și Musk trebuie judecați într-un proces intentat de acționari în legătură cu tweetul referitor la retragerea de la bursă, inclusiv pentru acuzația că Musk a intenționat să îi fraudeze.

În aprilie 2019, Musk a scris pe Twitter: ”Twitterul meu este un nonsens total în acest moment”.

Stilul lui Musk a atras peste 33 de milioane de urmăritori pe Twitter, el fiind considerat un avantaj de marketing pentru Tesla.

Creșterea recentă a acțiunilor Tesla face ca Musk să fie aproape de încasarea a peste 700 de milioane de dolari.

Media ultimelor șase luni a capitalizării de piață a Tesla este aproape de 100 de miliarde de dolari, nivel de la care vor fi deblocate o serie de opțiuni prin care Musk va putea cumpăra 1,69 milioane de acțiuni Tesla, în cadrul unui pachet de beneficii de acum doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni
musk