Tesla va construi o nouă fabrică în Mexic

Tesla va construi o nouă fabrică în Mexic
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2023

Producătorul de vehicule electrice Tesla va construi o nouă fabrică în orașul Monterrey, din nordul Mexicului, a declarat  președintele Andres Manuel Lopez Obrador, înlăturând temerile că guvernul său ar putea bloca acordul din cauza deficitului de apă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Știrea oferă un impuls Mexicului, care lucrează pentru a se impune ca un hub pentru așa-numitul nearshoring (transferarea activităților într-o țară apropiată n.r.) al investițiilor, valorificând tensiunile geopolitice și întreruperile lanțului de aprovizionare cauzate de pandemia de Covid-19 prin atragerea capacității de producție în America de Nord și departe de Asia, scrie News.ro.

FOTO Noi drumuri de mare viteză lansate în România CITEȘTE ȘI FOTO Noi drumuri de mare viteză lansate în România

Lopez Obrador a spus că cele două părți au ajuns la un acord după o convorbire cu șeful Tesla, Elon Musk, luni, în urma unei conversații separate despre care el a spus că a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

”Acesta va reprezenta o investiție considerabilă și multe, multe locuri de muncă”, a declarat Lopez Obrador reporterilor, spunând că Musk a fost receptiv la preocupările Mexicului și a acceptat propunerile acestuia.

Vorbind la o conferință de presă, Lopez Obrador a spus că Tesla va oferi probabil mai multe detalii despre planurile sale miercuri.

Musk urmează să organizeze miercuri ”Ziua Investitorului” miercuri, în timpul căreia își va prezenta ”Partea a treia a planului general”.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Discuția telefonică dintre cei doi a avut loc după ce Lopez Obrador a stârnit vineri temeri că ar putea bloca investiția în Monterrey dacă apa va fi deficitară în regiunea aridă.

Președintele a spus că Musk a înțeles provocarea reprezentată de deficitul de apă și că compania își va lua o serie de angajamente ca parte a acordului.

Discuțiile în jurul Tesla au fost un test major al modului în care investitorii au răspuns naționalismului de resurse al lui Lopez Obrador, care a stârnit în mod persistent îndoieli în rândul grupurilor de afaceri.

Speculațiile cu privire la perspectiva ca Tesla să meargă în Mexic au circulat de luni de zile, iar uzina urmează să devină una dintre investițiile majore ale administrației lui Lopez Obrador.

Mexicul a primit cele mai mari fluxuri de investiții străine directe din ultimii ani în 2022, au arătat datele oficiale, deoarece întreprinderile au profitat de o forță de muncă calificată și cu costuri mai mici, care a făcut din țară un centru global al industriei auto.

Cu toate acestea, investițiile totale au fost frânată de îngrijorările companiilor provocate de eforturile lui Lopez Obrador de a consolida controlul statului asupra pieței energetice în detrimentul capitalului privat.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
mexic