The Verge: SpaceX a încălcat licența de testare la lansarea rachetei Starship care a explodat

The Verge: SpaceX a încălcat licența de testare la lansarea rachetei Starship care a explodat
scris 31 ian 2021

Testarea primului zbor la altitudine mare a rachetei Starship a companiei SpaceX, care a explodat luna trecută la aterizare după o lansare de succes, a încălcat termenii licenței acordate de Administrația Federală pentru Aviație a Statelor Unie, potrivit unor surse citate de site-ul The Verge, transmite Reuters.

A fost deschisă o investigație referitoare la explozie și la refuzul SpaceX de a respecta termenii aprobați de SpaceX, scrie News.ro

\ CITEȘTE ȘI "Gurul" Fondului Proprietatea sare în apărarea micilor investitori "insurgenți" de pe Reddit

SpaceX, compania miliardarului Elon Musk, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Racheta Starship distrusă în accident era un prototip înalt cât 16 etaje al vehicului de lansare a unor încărcături mari dezvoltat de compania spațială a lui Musk. Rolul rachetei este să transporte echipaje umane și o încărcătură de 100 de tone, pentru următoarele misiuni către Lună și Marte.

Racheta auto-ghidată a explodat atunci când a atins pământul la aterizare, în urma unei coborâri controlate. În cadrul testului, racheta trebuia să atingă o altitudine de 12,49 kilometri, propulsată pentru prima oară de trei motoare Raptor dezvoltate de SpaceX.

Compania nu a precizat dacă racheta a zburat la înălțimea respectivă.

FAA a anunțat că va evalua informaiile suplimentare oferite de SpaceX în cadrul cererii  acesteia de modificare a licenței de lansare.

”Vom aproba modificarea numai după ce vom fi satisfăcuți că SpaceX a luat toate măsurile necesare pentru a respecta cerințele de reglementare”, a arătat FAA într-un comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
the verge
spacex