Grindeanu: Centura Timișoarei merge într-un ritm foarte bun. Celebra Autostradă pentru urși va fi finalizată în timp

Grindeanu: Centura Timișoarei merge într-un ritm foarte bun. Celebra Autostradă pentru urși va fi finalizată în timp
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că Centura Timișoarei merge într-un ritm foarte bun, undeva în iulie anul acesta va fi dată în trafic. Despre ”celebra Autostradă pentru urși”, ministrul a afirmat că va fi finalizată în timp, având finanțare PNRR, el precizând că a fost semnată autorizația de construcție deja.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministrul Transporturilor a declarat la începutul ședinței de guvern că ”Infrastructură modernă să știți că în acest moment se construiește peste tot, și la Buzău, iar în toamna acestui an (..) se va circula inclusiv pe Autostrada A7, cea care leagă Muntenia de Moldova, pe primii kilometri de autostradă. E o dovadă, dacă vreți, ca un județ unde cât de cât infrastructura a venit, și mă refer la Autostrada A1, să poată să fie un exemplu de exportat, pentru că din 89 la Timișoara se spune un lucru: Azi în Timișoara, mâine în toată țară”, a spus ministrul Transporturilor.

Noul tren Metropolis produs de Alstom a sosit la Depoul Berceni, din Brazilia. Cu folie anti-grafitti CITEȘTE ȘI Noul tren Metropolis produs de Alstom a sosit la Depoul Berceni, din Brazilia. Cu folie anti-grafitti

El a precizat că este acord cu premierul că bănățenii merită vești bune, scrie News.ro.

”Am bucuria să ofer și eu vești bune, azi, de aici, de acasă, de la Timișoara, unde are loc în premieră, în istoria post-decembristă, o ședință de Guvern”, a spus Grindeanu. El a vorbit despre ”implementarea unui proiect așteptat de ani de zile, și anume punctul internațional de trecere a frontierei. ”Centura Timișoarei merge într-un ritm foarte bun, undeva în iulie anul acesta va fi inaugurată, dată în trafic, astăzi, când vorbim, suntem undeva la 80% din valoarea respectivă sau din implementarea proiectului. O altă veste bună este că a fost deblocată licitația pentru Centura Vest, la patru benzi. Termenul final de depunere de oferte este 15 mai”, a spus Grindeanu.

”Nu pot să nu amintesc despre celebra autostradă pentru urși, o știți cu toții, o știe toată România. În acest moment a fost semnată autorizația de construcție, se încep lucrările. Am văzut că au fost anumite neliniști dinspre anumiți domni, această lucrare va fi finalizată în timp, având finanțare PNRR, nu există temeri că acest tronson nu va fi finalizat”, a completat el. Ministrul a spus că a făcut un total al acestor investiții din infrastructură, care sunt în valoare de 10 miliarde de lei, cam două miliarde de euro.

”Poate părea mult și e mult comparativ cu ce s-a întâmplat în istoria ultimilor 35 de ani, dar Timișul merită aceste investiții pentru că se numără printre județele care contribuie cel mai mult la PIB-ul României. Ori investiție pe care o derulăm în zona de Vest, la momentul finalizării va avea o contribuție importantă la creșterea economică a României și la dezvoltarea țării noastre”, a subliniat Grindeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
timisoara
centura